Hoe de brand is ontstaan, is nog niet geweten.
Volledig scherm
Hoe de brand is ontstaan, is nog niet geweten. © Amber Gys

Brandweer rukt uit voor hevige brand in bijgebouw

PepingenDonderdagavond rond 18.45 uur werd de brandweerzone Vlaams-Brabant West opgeroepen voor een buitenbrand langs de Zwarte Molenstraat in Pepingen. Volgens de oproep zou een pallet met hout vuur gevat hebben en overgeslagen zijn naar een bijgebouw. Maar bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen al snel meters de hoogte in. 

 1. Met Decotex verdwijnt een stukje Halse winkelgeschiedenis uit het straatbeeld: “Kwaliteit mag je niet verkopen op kartonnen dozen”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Met Decotex verdwijnt een stukje Halse winkelge­schie­de­nis uit het straat­beeld: “Kwaliteit mag je niet verkopen op kartonnen dozen”

  Kledingzaak Decotex sluit definitief de deuren. Uitbater Henri Decoster (71) zet een punt achter een eeuw Halse winkelgeschiedenis. Henri hielp als kleuter al mee in de winkel en bleef al die jaren trouw aan het concept van de familiezaak. “Klanten wisten wat ze mochten verwachten”, blikt Henri terug. “Kwaliteit aan een betaalbare prijs.”
 2. Politierechter stuurt betrapte druggebruikers naar huis met boodschap: “Joint roken helpt niet als je tegenslag hebt in het leven”
  PREMIUM
  Halle/Dilbeek/Sint-Pieters-Leeuw/Lennik

  Politie­rech­ter stuurt betrapte druggebrui­kers naar huis met boodschap: “Joint roken helpt niet als je tegenslag hebt in het leven”

  De dag voordien één joint roken levert ook 24 uur later nog een positieve speekseltest op. Dat ondervonden verschillende chauffeurs die in de politierechtbank stonden. Een jonge vader en een voetbalfan probeerden rechter Dina Van Laethem te overtuigen dat ze géén drugsprobleem hadden. Wie bewees dat hij clean was ontsnapte aan een zware straf. Anderen kregen dan weer een zwaar verdict te horen.