Schepen van Milieu en Afvalbeleid Greta Cochez (LVB) aan de ingang van het recyclagepark.
Volledig scherm
Schepen van Milieu en Afvalbeleid Greta Cochez (LVB) aan de ingang van het recyclagepark. © rv

Asbesthoudend afval en matrassen voortaan gratis naar het recyclagepark

PepingenIn Pepingen kan je voortaan je oude matrassen gratis naar het recyclagepark brengen. De verwerking van matrassen wordt al via de milieubijdrage betaald. Iedere burger kan jaarlijks ook 200 kilogram asbest kosteloos binnenbrengen op het recyclagepark van Pepingen. 

 1. Gemeente start onder impuls van Beweging.net met de uitrol van Telramen: “Evaluatie van cijfergegevens volgt binnen een jaar”
  Gooik

  Gemeente start onder impuls van Beweging.net met de uitrol van Telramen: “Evaluatie van cijfergege­vens volgt binnen een jaar”

  Op initiatief van Beweging.net Gooik en in samenwerking met de gemeente Gooik worden in de gemeente een 20-tal ‘Telramen’ geïnstalleerd. Zo’n telramen zijn meettoestellen die verkeersstromen meten. Ze zijn al gekend in grote steden en gemeenten, maar Beweging.net Gooik is ervan overtuigd dat ze in landelijke dorpen ook nuttig kunnen zijn. “Deze informatie geeft de burgers inzichten over de verkeerssituatie in hun straat om het zo te kunnen aankaarten bij het gemeentebestuur”, laat voorzitter Samuel Billens weten.
 2. Politierechter neemt bestuurder rijbewijs af tijdens zitting voor dronken en gedrogeerde chauffeurs: “Ik moet voorkomen dat u onder invloed een kind dood rijdt”
  PREMIUM
  Halle/Beersel/Liedekerke/Dilbeek/Sint-Pieters-Leeuw

  Politie­rech­ter neemt bestuurder rijbewijs af tijdens zitting voor dronken en gedrogeer­de chauffeurs: “Ik moet voorkomen dat u onder invloed een kind dood rijdt”

  Met een levenslang rijverbod door de zone 30 scheuren in Liedekerke scheuren of je gedrogeerde man helpen door voor de politiecombi te springen in Sint-Pieters-Leeuw... Om heel uiteenlopende redenen stonden beklaagden tijdens een speciale zitting voor de politierechter in Halle. De uitvluchten waren al even verschillend. Zo werd een dronken chauffeur onwel door bijwerkingen van het coronavaccin en moest een gehaaste chauffeur onder invloed van cannabis... dringend op de rechtbank zijn.
 3. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.