De duim omhoog en met z’n alom gekende brede glimlach aanvaardt oud-wielrenner Stig Broexks het ambassadeurschap voor het Revalidatie & MS Centrum waar hij na een z’n val negen maanden verbleef en vandaag twee en half jaar na het ongeluk nog elke week drie keer oefeningen bij de kinesist komt doen.
Volledig scherm
De duim omhoog en met z’n alom gekende brede glimlach aanvaardt oud-wielrenner Stig Broexks het ambassadeurschap voor het Revalidatie & MS Centrum waar hij na een z’n val negen maanden verbleef en vandaag twee en half jaar na het ongeluk nog elke week drie keer oefeningen bij de kinesist komt doen. © Karolien Coenen

Wielrenner Stig Broeckx is ambassadeur
van het Revalidatie & MS Centrum in Pelt

Waar een wil is, is een weg! Stig Broeckx (28) uit Dessel is daar een excellent voorbeeld van.  De wielrenner raakte augustus 2016 na een zware val in een coma. Z’n leven hing aan een zijden draad. Niemand geloofde dat hij er nog door zou komen, laat staat dat hij de draad van z’n leven weer zou kunnen opnemen. Stig, die ontwaakte uit z’n coma in het Revalidatie & MS Centrum in Pelt (Overpelt) waar hij negen maanden revalideerde en nog wekelijks drie keer komt oefenen, gelooft heilig in beterschap. Met een ongekende, onuitputtelijke en grenzeloze wilskracht werkt hij daar en op de boerderij van z’n ouders aan z’n herstel.  Reden te over om hem ambassadeur van het centrum te maken. “Een logische stap”, vindt Ilse Bosmans, de verantwoordelijke van de dienst kinesitherapie aan het Revalidatie & MS Centrum en vanaf dag één de persoonlijke kinesist van Stig Broeckx. “Hij geeft anderen moed om niet op te geven”.

0 reacties

 1. Van handvol vechtpartijtjes en arrestaties tot ontruimd Dusartplein omstreeks 23 uur: dit was de eerste avond op de Hasseltse terrassen
  Hasselt

  Van handvol vechtpar­tij­tjes en arresta­ties tot ontruimd Dusart­plein omstreeks 23 uur: dit was de eerste avond op de Hasseltse terrassen

  De Hasseltse jongeren die in tienvoud vers getapte pintjes bestelden op het Kolonel Dusartplein: het bleek een voorbode van overvolle terrassen, ook na sluitingsuur. Zij vonden een comfortabel plekje op de vloer of staand in hun bubbel, nadat de café-uitbaters tijdig begonnen met het opruimen van de terrasstoelen en de leeggedronken pintjes. Uiteindelijk kon de politie het grootste deel van de jongeren echter huiswaarts sturen omstreeks 23 uur.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Hasselt bekent kleur op Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie: “Iedereen moet zich hier thuis én veilig kunnen voelen”
  Hasselt

  Hasselt bekent kleur op Internatio­na­le Dag Tegen Homofobie en Transfobie: “Iedereen moet zich hier thuis én veilig kunnen voelen”

  Ook Hasselt staat stil bij deze Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) en kleurt daarom vanaf vandaag alle kleuren van de regenboog. Zo zal de regenboogvlag zichtbaar zijn aan onder meer ‘t Scheep en de grote bushalte van het Kolonel Dusartplein. De Grote Markt en Quartier Bleu worden ook verlicht in diezelfde regenboogkleuren, en ook de bomen langs de Groene Boulevard krijgen een ‘regenboogjasje’.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"