De Kerkstraat in het centrum van Neerpelt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kerkstraat in het centrum van Neerpelt. © RV

Vrouw (65) raakt zwaargewond na caféruzie en vraagt schadevergoeding van 267.000 euro

PeltOp 22 mei 2017 vond er een zware ruzie plaats bij een café in de Neerpeltse Kerkstraat. Daarbij raakten een kebabzaakuitbater en een 65-jarige vrouw uit Lommel zwaargewond. Die laatste heeft naar eigen zeggen nog steeds hoofdpijn en zag haar persoonlijkheid veranderd na de feiten. De drie daders riskeren tot 37 maanden cel.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.
 1. Geen uitzondering meer op vuurwerkverbod tijdens oudejaarsnacht
  Bree

  Geen uitzonde­ring meer op vuurwerk­ver­bod tijdens oudejaars­nacht

  Voortaan geldt er in Bree geen uitzondering meer op het vuurwerkverbod tijdens oudejaarsnacht. Dat liet burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) verstaan. “Bij vuurwerk kan je (levensgevaarlijk) gewond geraken, dieren raken van slag en onze zorghelden zijn elders nodig dan bij problemen rond het gebruik van vuurwerk. Elk jaar is er trouwens overlast door onder meer het lawaai en de achtergelaten troep. Wie nog vuurwerk afsteekt, riskeert een boete. Ook zonder vuurwerk bezorgen we 2022 een knallende start.”