Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Photo News

Vijftien leerlingen Sint-Maria in quarantaine

PeltOp WICO Campus Neerpelt, in de volksmond beter bekend als Sint-Maria, zitten vijftien leerlingen in quarantaine. Afgelopen maandag kwam één besmetting aan het licht in een klas in het vijfde middelbaar. Iedereen die met de persoon in kwestie contact had gehad op vrijdag, kreeg bericht dat ze maandag niet fysiek op school mochten zijn. 

 1. Roeiteam Hogeschool PXL wint zesde keer op rij Hasseltse Studentenregatta: “Dikke vinger naar corona”
  Hasselt

  Roeiteam Hogeschool PXL wint zesde keer op rij Hasseltse Studenten­re­gat­ta: “Dikke vinger naar corona”

  Voor een zesde keer op rij is het de Hogeschool PXL gelukt om de beker van de Hasseltse Studentenregatta binnen te halen. Die jaarlijkse strijd tussen de hoger onderwijsinstellingen PXL, UCLL en UHasselt kon vanwege corona twee keer achter elkaar niet doorgaan, maar keerde woensdagavond opnieuw terug voor een pittige strijd én afterparty op een nieuwe locatie aan de oevers van het Albertkanaal bij de Vlaamse Vereniging voor Watersport.
 2. Internationaal wolvenoverleg legt overal gelijkaardige pijnpunten bloot: “De wolf zal niet meer verdwijnen. Laat ons er dus een mooi verhaal van maken”
  Hechtel-Eksel

  Internatio­naal wolvenover­leg legt overal gelijkaar­di­ge pijnpunten bloot: “De wolf zal niet meer verdwijnen. Laat ons er dus een mooi verhaal van maken”

  Een probleemwolf die moet worden afgemaakt, een andere wolf die zomaar wordt doodgeschoten... Felle tegenstanders van wolven komen niet alleen in Vlaanderen voor. Dat bleek uit het internationaal wolvenoverleg dat afgelopen dagen in Hechtel-Eksel plaatsvond. “Het valt ons op dat het beleid overal zeer gelijklopend is”, stelt directeur Dries Gorissen van Agentschap voor Natuur en Bos vast.