Chris Claes met de ‘Sjarlewied’.
Volledig scherm
Chris Claes met de ‘Sjarlewied’. © Mine Dalemans

Vier biervrienden lanceren eigen ‘Sjarlewied’-bier: “Ideaal bij een kaasje of een frietje”

Bij het frituur-café ’t Frit Pintje in het Neerpeltse Herent serveert men tegenwoordig ook het eigen huisbier ‘Sjarlewied’. Een brouwsel van uitbater Chris Claes en boezemvriend Marc Geerts, dat verder uitgewerkt werd door Mo Sbaghi, Carla Coenegracht en bierfirma Ultima. Het blond biertje met een alcoholpercentage van 8% werd het afgelopen weekend gepresenteerd op de proeverij van ’t Hent Davert en werd enthousiast ontvangen. “We hopen binnenkort de lokale horeca te bereiken”, vertellen de makers.

  1. Na overstromingen van juli 2021 is er nu 6 miljoen euro om dijken te verstevigen en Maas te verbreden: “We moéten voorbereid zijn op ernstig hoog water”
    PREMIUM
    Maasland

    Na overstro­min­gen van juli 2021 is er nu 6 miljoen euro om dijken te verstevi­gen en Maas te verbreden: “We moéten voorbereid zijn op ernstig hoog water”

    De waterbom die in juli 2021 in het zuiden van ons land viel, veroorzaakte een pak schade. Ook in het Maasland kreeg de Maas debieten water te verrekenen waar de bedding amper op voorzien bleek. De Vlaamse overheid voorziet nu zes miljoen euro om van Kinrooi tot Lanaken héél wat ingrepen in de bedding en aan de dijken te voorzien. Extra goed nieuws voor Maaseik: Vlaanderen voorziet nog eens 20 miljoen euro voor een nieuwe Maasbrug.