Chris Claes met de ‘Sjarlewied’.
Volledig scherm
Chris Claes met de ‘Sjarlewied’. © Mine Dalemans

Vier biervrienden lanceren eigen ‘Sjarlewied’-bier: “Ideaal bij een kaasje of een frietje”

Bij het frituur-café ’t Frit Pintje in het Neerpeltse Herent serveert men tegenwoordig ook het eigen huisbier ‘Sjarlewied’. Een brouwsel van uitbater Chris Claes en boezemvriend Marc Geerts, dat verder uitgewerkt werd door Mo Sbaghi, Carla Coenegracht en bierfirma Ultima. Het blond biertje met een alcoholpercentage van 8% werd het afgelopen weekend gepresenteerd op de proeverij van ’t Hent Davert en werd enthousiast ontvangen. “We hopen binnenkort de lokale horeca te bereiken”, vertellen de makers.

 1. Vrachtwagen verliest gevaarlijke stof, schade aan voertuigen is mogelijk
  Lommel

  Vrachtwa­gen verliest gevaarlij­ke stof, schade aan voertuigen is mogelijk

  Een vrachtwagen verloor donderdagvoormiddag een deel van de lading ter hoogte van de Balendijk en de Gerard Mercatorstraat in Lommel. “De lading betrof een gevaarlijke stof”, aldus Brandweer Noord-Limburg. De afrit van de rotonde richting de Gerard Mercatorstraat was daardoor tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. “Bestuurders die deze voormiddag op deze plek zijn gepasseerd, wordt aangeraden contact te nemen met hun verzekering bij schade aan het voertuig”, klinkt het bij de brandweer en de politie.
 1. Hasseltse Dag van de Jeugdbeweging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusartplein
  Hasselt

  Hasseltse Dag van de Jeugdbewe­ging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusart­plein

  Liefst 1.000 Hasseltse jongeren aangesloten bij de jeugdvereniging trokken in de vroege vrijdagochtend naar het Kolonel Dusartplein. Het stadsbestuur trakteerde hen daar allemaal op een vers ontbijt, opgefleurd door de beats van een dj om de Dag van de Jeugdbeweging ook dit jaar weer optimaal te vieren. “Afsluiten doen we dan weer deze vrijdagavond nog met een slotfeest in de Muziekodroom”, belooft de stad nog.