De mast stond zaterdagavond in lichterlaaie.
Volledig scherm
De mast stond zaterdagavond in lichterlaaie. © RV

Vandalen steken mast in Pelt in brand: “Maar het is geen 5G-mast”

In Pelt is zaterdagavond een gsm-mast aan een voetbalterrein in brand gestoken. Het parket van Limburg is een onderzoek gestart. De kans bestaat dat het om actievoerders gaat die het hebben gemunt op mogelijke 5G-masten. “Deze zendt enkel 4G uit”, zegt Jimmy Smedts van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT).

 1. Park H verwelkomt 4.300 burgers voor derde prik tot 13 oktober
  Hasselt

  Park H verwelkomt 4.300 burgers voor derde prik tot 13 oktober

  Het Hasselts vaccinatiecentrum maakt zich klaar om de komende weken 4.300 burgers te verwelkomen voor een derde prik tegen het coronavirus. Die uitnodigingen werden woensdag verstuurd, en zullen binnenkort bij inwoners met een verminderende immuniteit wegens ziekte of behandeling in de bus vallen. Tot 13 oktober kunnen zij daarvoor op het Hasseltse Park H terecht. Wat er daarna met de vaccinatieruimte gebeurt, is koffiedik kijken.
 2. Organisator Extrema Outdoor aangeslagen na dood van bezoeker: “Nieuws sloeg in als een bom”
  Houthalen-Helchteren

  Organisa­tor Extrema Outdoor aangesla­gen na dood van bezoeker: “Nieuws sloeg in als een bom”

  De eerste avond van dancefestival Extrema Outdoor had een bevrijdingsfeest moeten worden, maar sloeg uiteindelijk om in een nachtmerrie. Een feestende vijftiger uit Nederland werd rond 9 uur ‘s avonds onwel op het festivalterrein en overleed later op de avond in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. De organisatie van Extrema Outdoor reageert ontzet: “Onwezenlijk nieuws", klinkt het.