Het treinstation van Neerpelt
Volledig scherm
Het treinstation van Neerpelt © Foto's Karolien Coenen

Twee piekuurtreinen tussen Neerpelt en Brussel tijdelijk geschrapt

PeltDoor een afwezigheid van personeel moet NMBS vanaf maandag 23 mei tijdelijk de twee piekuurtreinen schrappen die rijden tussen Neerpelt en Brussel-Zuid. “Het is een beslissing die NMBS niet graag neemt, maar noodzakelijk is voor de veiligheid van onze reizigers”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman. 

 1. IN BEELD: Kristalpark helemaal klaar voor grootste drum-’n-bass & dubstep-festival: “Al meer dan 30.000 tickets verkocht”
  Lommel

  IN BEELD: Kristal­park helemaal klaar voor grootste drum-’n-bass & dub­step-festival: “Al meer dan 30.000 tickets verkocht”

  Van 1 tot en met 3 juli is het Kristalpark in Lommel de locatie voor Rampage Open Air, het drum-‘n-bass- & dubstep-Walhalla. Op drie dagen tijd zullen meer dan 250 artiesten van over de hele wereld de vier podia vullen. Met grote zwembaden, skateramps, een bioscoopscherm en zelfs een ‘silent disco’ moet deze driedaagse één groot feest worden. Inmiddels werden er al meer dan 30.000 tickets verkocht. Na de eerste, zeer succesvolle editie in 2019, belooft de tweede editie van het grootste drum-‘n-bass- & dubstep festival ter wereld dus de festivalzomer extra kleur te geven. Het festivalterrein is helemaal klaar om de grote meute te ontvangen.
 2. RECONSTRUCTIE. Hoe een politiek spelletje in Hamont-Achel een schimmig schouwspel werd
  PREMIUM
  Hamont-Achel

  RECONSTRUC­TIE. Hoe een politiek spelletje in Ha­mont-Achel een schimmig schouwspel werd

  ‘House of Cards’, ‘Borgen’, ‘Met Man en Macht’… Mensen houden van politieke drama’s. Ten minste als het fictie is. Heel wat minder enthousiast zijn de inwoners van Hamont-Achel over het politieke spel dat nu al jaren in hun eigen stadhuis wordt gespeeld. Klachten bij de gouverneur, persoonlijke aanvallen, gebroken afspraken... Het zat er de jongste jaren allemaal bij. Dinsdag volgt een extra gemeenteraad over een motie van wantrouwen, de meerderheid legde zich inmiddels al neer bij de ommezwaai. Een reconstructie van vijf jaar politiek drama.