Gerechtsgebouw Hasselt
Volledig scherm
Gerechtsgebouw Hasselt © Mine Dalemans

Trio slaat fuifganger in elkaar: 140 uur werkstraf

Drie twintigers hebben in de Hasseltse rechtbank een werkstraf van 140 uur gekregen omdat ze een jongeman uit Pelt in elkaar sloegen op een feestje. Het slachtoffer krijgt ook 4.476,6 euro schadevergoeding.

1 reactie

 • Solange Lamin

  2 jaar geleden
  Is dat alles? En wat met de gevolgen voor het slachtoffer. Hij is voor altijd bang. Geweldig.
 1. Limburgers zamelen spullen in en trekken daarmee naar Pepinster: “Ondanks ellende blijven bewoners positief”
  PREMIUM
  Genk/Zonhoven

  Limburgers zamelen spullen in en trekken daarmee naar Pepinster: “Ondanks ellende blijven bewoners positief”

  Een zaal aan de Sint-Jan Baptistkerk in het Genkse Boxbergheide doet sinds kort dienst als inzamelpunt voor spullen voor slachtoffers van het noodweer. Initiatiefnemers Nathalie Vidal (34), Elke Miny (40) en Heidi Debusschere (48) trekken daarmee woensdag al voor de tweede keer naar Pepinster, samen met een kleine groep vrijwilligers. “We gaan er met een bang hartje naartoe. Wat we daar te zien krijgen, bezorgt ons kippenvel”, getuigen ze.
 2. Bob Maesen (43) ruilde zijn plunje van actief olympiër in voor een managementfunctie bij Team Belgium: “De beleving is even groot, maar er gaat niks boven de competitie”
  Kayak Bijna vergeten olympiërs

  Bob Maesen (43) ruilde zijn plunje van actief olympiër in voor een management­func­tie bij Team Belgium: “De beleving is even groot, maar er gaat niks boven de competitie”

  Bob Maesen (43) is in Tokio aan zijn vijfde Olympische Spelen toe. In Sydney, Athene en Londen was hij er bij in de kayakcompetitie. In Rio was hij coach van de Belgen en in Tokio is de Noord-Limburger aan de slag als manager high performance van Team Belgium. “De Spelen zijn uniek, of je nu sporter, trainer of begeleider bent. Kiezen is moeilijk, maar ik ga toch voor de drie deelnames als sporter. Competitie blijft een drijfveer, hé. Ook al voelt het nu wel meer als werken”, vertelt Maesen.
 1. Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur
  Genk

  Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur

  Aan de Grotestraat in Genk heeft de politie van de zone CARMA in de nacht van vrijdag op zaterdag een voertuig tegengehouden. Volgens de patrouille had de bestuurder dan ook een ‘bedenkelijke rijstijl’ en beging de vrouw enkele verkeersovertredingen. Toen de politie het voertuig tegenhield, trachtte de bestuurder nog van plaats te wisselen met een passagier, maar tevergeefs. Uiteindelijk bleek ze niet over een rijbewijs te beschikken. Daarbovenop reed ze dronken rond. “De autosleutels werden daarom tijdelijk ingehouden zodat de eigenaar van de wagen die zelf kon afhalen”, aldus de lokale politie CARMA.