Roger Gijsbrechts wordt in de bloemetjes gezet
Volledig scherm
Roger Gijsbrechts wordt in de bloemetjes gezet © Palethe

Ticketverkoop Palethe loopt als een trein: 10.000ste ticket verkocht

De ticketverkoop voor het nieuwe jaarprogramma van CC Palethe loopt als een trein. Vrijdag, net een week na de start van de kaartenverkoop, werd aan de balie al het tienduizendste ticket verkocht.

 1. Onderhoudswerken vanaf Orchideeënlaan
  Hamont-Achel

  Onderhouds­wer­ken vanaf Orchideeën­laan

  Vanaf deze week vinden er onderhoudswerken plaats aan enkele wegen in Hamont-Achel. De aannemer gaat deze week van start in de Orchideeënlaan waarbij de weg tussen het nieuwe brugje over de Warmbeek en de Militaire Dijk volledig wordt gerenoveerd. De weg zal daarom ongeveer een week afgesloten zijn voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien. Na de werken in de Orchideeënlaan wordt in de Ruiterstraat een groot deel van het asfalt vernieuwd. In de weken daarop volgen asfaltwerken aan de Lillerdijk en een stukje van de Hees. Ook die werken zullen elk ongeveer een week duren en kunnen elkaar een stukje overlappen. Deze wegeniswerken zijn afhankelijk van het weer.
 2. Geen evenementen meer en verenigingsleven stilgelegd in Pelt
  Pelt

  Geen evenemen­ten meer en vereni­gings­le­ven stilgelegd in Pelt

  Na de beslissing om basisschool Helibel in Sint-Huibrechts-Lille te sluiten tot het einde van herfstvakantie, kwam het Peltse college van burgemeester en schepenen samen om extra maatregelen te nemen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Zo worden alle geplande evenementen tot en met 8 november geannuleerd. Aan alle verenigingen wordt met aandrang gevraagd om al hun activiteiten en samenkomsten stil te leggen tot en met 8 november.
 3. Ook najaarseditie van Repair Café geannuleerd
  Hamont-Achel

  Ook najaarsedi­tie van Repair Café geannu­leerd

  Het Repair Café, waarbij je jouw kapotte spullen volledig gratis kan laten herstellen, gaat normaal twee keer per jaar door. Door de coronacrisis kon de voorjaarseditie in maart al niet doorgaan. Nu het aantal besmettingen opnieuw sterk toeneemt, wordt ook de najaarseditie van 23 oktober afgelast. Het Repair Café zou normaal doorgaan in het Michielshof op vrijdag 23 oktober 2020 tussen 18 en 21 uur. Hoewel dat in coronaveilige omstandigheden zou verlopen, wordt de activiteit toch afgelast. Dit uit voorzorg voor de vrijwilligers die tot een risicogroep behoren. Er is nog geen zicht op een volgende editie.