Het stationsgebouw in Neerpelt.
Volledig scherm
Het stationsgebouw in Neerpelt. © Gemeente Pelt

Tegen eind 2022 krijgt station Neerpelt een Hoppinpunt

PeltIn Pelt komt een Hoppinpunt aan het station van Neerpelt. Vooraleer het voorontwerp definitief is, kan iedereen het komen inzien tijdens een infomoment op donderdag 7 oktober aan het station van Neerpelt.

 1. Agneteninternaat verzamelt 17 kilo aan zwerfvuil
  Peer

  Agnetenin­ter­naat verzamelt 17 kilo aan zwerfvuil

  Naar jaarlijkse gewoonte heeft het Agneteninternaat uit Peer haar steentje bijgedragen voor het milieu. “Na een sensibilisering op het werk, aan de hand van enkele video’s, trokken we er met onze internen op uit. We gingen op pad in de straten van Peer rondom de school om zwerfvuil te verzamelen”, vertelt opvoeder Tom Schouteden. Door het grote enthousiasme kon men maar liefst 17 kilo zwerfvuil bij elkaar rapen. Het toont aan dat zwerfvuil nog steeds een groot probleem blijft in deze samenleving. Dergelijke initiatieven zorgen er gelukkig voor dat de straten er opnieuw proper bij liggen.
 2. Miss Limburg Silvana en haar leraar Dirk Menten: “Hij haalde me uit de comfortzone en ik behaalde twee masterdiploma’s”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Miss Limburg Silvana en haar leraar Dirk Menten: “Hij haalde me uit de comfortzo­ne en ik behaalde twee masterdiploma’s”

  Of Miss Limburg Silvana Spyros (25) de slimste van haar klas was? Niet per sé. Het was dan ook haar werkdrive die haar ver bracht. Maar volgens de Maasmechelse schone heeft ze bijzonder veel te danken aan haar leerkracht Latijn die niet alleen de discipline bij haar aanscherpte, maar haar vooral uit de comfortzone haalde en zo mentaal weerbaarder maakte. “Meneer Menten zei dat we gelukkig moesten zijn met waar we stonden, en dat ben ik vandaag ook", vertelt ze.