Een archiefbeeld van LAGO Pelt Dommelslag.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van LAGO Pelt Dommelslag. © Mine Dalemans

Ruim 300 zwemmers bij heropening Dommelslag

Ondanks het natte weer zijn er deze woensdag al meteen ruim 300 zwemmers naar LAGO Pelt Dommelslag gekomen (dat waren de cijfers om 15 uur in de namiddag, red.). “Doordat iedereen zijn/haar ticket online op de webshop boekt, hebben we geen wachtrijen. We merken wel dat de tijdslots goed gevuld zijn, dus de bezoekers vinden hun weg wel terug naar het zwembad”, aldus lokaal directeur Bert Thijs.

  1. De coronacijfers in Pelt van maandag 12 oktober

    De coronacij­fers in Pelt van maandag 12 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Pelt, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 30. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Pelt komt dat getal nu op 91 te liggen. Pelt heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) brengt bezoek aan Peltse kinderopvang

    Minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) brengt bezoek aan Peltse kinderop­vang

    Dinsdagochtend om 7.30 uur bracht Vlaams minister van Gezin Wouter Beke een bezoek aan de buitenschoolse kinderopvang van de gemeente Pelt. De minister wil in het kader van de Week van de Kinderbegeleider de kinderbegeleiders bedanken voor de vele inspanningen en hen tegelijkertijd een hart onder de riem steken. Dankzij hun buitengewone inzet tijdens de coronacrisis konden ouders hun job blijven uitoefenen. Opvanginitiatieven zoals de buitenschoolse kinderopvang van Pelt hebben naast een sociale en pedagogische functie dus ook een grote economische waarde.