Ons avondeten via De Generaal
Volledig scherm
PREMIUM
Ons avondeten via De Generaal © Birger Vandael

Restaurantrecensie De Generaal: geslaagde switch van brasserie naar afhaal- en bezorgdienst

“Zèt ooch bij en drinkt er iejene mei”, dat was jarenlang het principe van café-brasserie De Generaal in hartje Overpelt. Tot de coronacrisis toesloeg en de zaak niet langer meer op de vaste klanten kon rekenen. Ietwat vertwijfeld zetten de uitbaters in op afhaalgerechten en dat bleek een schot in de roos. Anderhalve maand later lijkt het alsof De Generaal dit al jaren doet. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.

 1. Lennart van De Mol neemt het op tegen eigen fans: “Ideale activiteit voor mijn vrijgezelle”
  Hassel/Tremelo

  Lennart van De Mol neemt het op tegen eigen fans: “Ideale activiteit voor mijn vrijgezel­le”

  Lennart Driesen, bekend van het TV-programma De Mol waarin hij achteraf zelf de mol bleek te zijn, nam het dit weekend in Hasselt op tegen enkele fans. In een virtuele wereld speelden Lennart, maar ook mede-kandidaten Samina Carremans en Katrien Cuppens, een Mol-spel tegen twee zussen. “Kei leuk om te doen, en zéker als privé-vrijgezelle activiteit”, zeggen Gaëll en Maïté Michiels uit Tremelo.
 2. Bepaal mee de nieuwe invulling van Sint-Hubertussite Runkst
  Hasselt

  Bepaal mee de nieuwe invulling van Sint-Hubertussi­te Runkst

  De Sint-Hubertussite in Runkst met de Sint-Hubertuskerk en de pastorijwoning krijgt een nieuwe invulling. De kerk wordt omgetoverd tot een kerkpark en de pastorij wordt uitgebouwd tot een ontmoetingscentrum. Het geheel wordt ingebed in een gloednieuw ontmoetingsplein. “Vrijdag starten we het participatietraject waarmee de Runkstenaar de invulling mee kan bepalen”, aldus schepenen Dymfna Meynen (N-VA) en Laurence Libert (Open Vld).