Carine geeft tekst aan uitleg bij haar werken.
Volledig scherm
Carine geeft tekst aan uitleg bij haar werken. © Ana Batrićević.

Peltse kunstfotografe Carine Van Gerven ziet haar werken verschijnen op reuzegrote billboards in Belgrado

PeltDe Peltse kunstfotografe Carine Van Gerven (55) is Europa aan het veroveren. Nadat ze vorige jaar nog in Saint-Tropez exposeerde tussen de werken van Delphine Boël en Marc Lagrange, verbleef ze de afgelopen dagen in Belgrado voor een tentoonstelling over de geschiedenis van het Vlaamse onderwijs. “Mijn werken worden hier getoond in huis House of Đuro Jakšić, maar als je dan toevallig in de grootste winkelstraat plots één van je foto’s op levensgrote billboards ziet verschijnen, maakt je dat toch wel super trots”

 1. Opgepast: inbrekers actief in Hasselt
  Hasselt

  Opgepast: inbrekers actief in Hasselt

  In januari zijn de dagen kort en de nachten lang. Het is die periode waarin inbrekers het meest actief zijn en dat is ook dit weekend weer gebleken in Hasselt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op minstens drie plaatsen in de stad ingebroken. Aan de Droogvennelaan werd een raam opengebroken, maar lijkt er op het eerste zicht geen nadeel te zijn. In de Leeuweriklaan gingen de inbrekers aan de haal met een som geld en juwelen. Juwelen waren ook in de Kliniekstraat het onderwerp van de diefstal. Politie Limburg Regio Hoofdstad maakte telkens notie van de diefstal.
 2. Hogeschool helpt lagereschoolleerlingen bij huiswerk
  Hasselt

  Hogeschool helpt lagere­school­leer­lin­gen bij huiswerk

  Sinds januari organiseert de PXL-STEM Academy ‘STEMaf’ op woensdagnamiddag van 13 uur tot 16 uur in Hasselt. Met degelijke huiswerkbegeleiding wil de school de kinderen van het derde tot zesde leerjaar leren studeren. “We geven ze praktische tips om hun persoonlijke ‘probleem’-vakken aan te pakken. Als beloning voor hun harde werk voorzien we erna altijd een leuke afsluitende activiteit”, zegt coördinator Mieke Vanormelingen.