Met vlaggetjes gaven de Peltenaren op een kaart aan welke troeven er in hun buurt waren of op welke plaatsen nog meer mogelijkheden zijn.
Volledig scherm
Met vlaggetjes gaven de Peltenaren op een kaart aan welke troeven er in hun buurt waren of op welke plaatsen nog meer mogelijkheden zijn. © Gemeente Pelt

Peltenaren geven hun mening over de toekomst van hun buurt

PeltVorige week vond in Palethe het eerste dorpsdebat over Peltorama 2050 plaats. De enthousiaste aanwezigen gaven tal van ideeën en suggesties over Overpelt Centrum, Fabriek en Sint-Huibrechts-Lille. Met vlaggetjes gaven ze op een kaart aan welke troeven er in hun buurt waren of op welke plaatsen nog meer mogelijkheden zijn. 

 1. 30 coronapatiënten in Noorderhart Mariaziekenhuis
  Pelt

  30 coronapa­tiën­ten in Noorder­hart Mariazie­ken­huis

  Momenteel liggen er 30 patiënten met corona in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt, waarvan 5 op de afdeling intensieve zorg. Er zijn bovendien 4 patiënten met een vermoeden van corona. Er is ook nog eens één patiënt met corona in Noorderhart Revalidatie & MS. Dat zijn de hoogste cijfers tijdens de vierde golf. Uit een rondvraag van onze krant vorige week werd duidelijk dat het ziekenhuis 6 bedden voorziet op de intensieve zorg voor coronapatiënten. Het verplaatsen van personen die met het virus kampen, was nog niet aan de orde.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.