ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Peltenaar (32) overleeft verkeersongeval in Nederland niet

In het Nederlandse Budel (Noord-Brabant), vlak bij de grens met België, is maandagavond bij een verkeersongeval een Belg om het leven gekomen. Dat meldt de politie dinsdag.

 1. Marco Goossens, amper vijf weken burgemeester en al afgeschilderd als ‘wolvenhater’: “Nee, wij zijn niet anti-wolf, maar een omheind reservaat moet toch kunnen?”
  PREMIUM
  Oudsbergen

  Marco Goossens, amper vijf weken burgemees­ter en al afgeschil­derd als ‘wolvenha­ter’: “Nee, wij zijn niet an­ti-wolf, maar een omheind reservaat moet toch kunnen?”

  Een roedel wolven die eens goed te keer gaat in Oudsbergen: meer was er niet nodig om de wereld kennis te laten maken met burgemeester Marco Goossens (CD&V). De opvolger van Lode Ceyssens staat amper vijf weken aan het roer en werd letterlijk voor de leeuwen - ja, wolven - gegooid. Eén Grote Bozen Wolvenfakkeltocht later kreeg hij termen als ‘probleemburgemeester’ en ‘wolvenhater’ naar het hoofd geslingerd, maar de arbeiderszoon laat zich niet uit het lood slaan. “Wij in Oudsbergen anti-wolf? We hebben nochtans 2,5 jaar perfect samengeleefd.”
 1. Nieuwe meester-stoker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jeneverfeesten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”
  PREMIUM
  Hasselt

  Nieuwe mees­ter-sto­ker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jenever­fees­ten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”

  Steven Reekmans (43) is als Hasselaar én nieuwe meester-stoker van het Jenevermuseum helemaal klaar om de traditionele Jeneverfeesten dit weekend in te gaan. Zo verwacht hij samen met de stad méér dan 100.000 bezoekers, die na twee jaar uitstel eindelijk weer van de Hasseltse jenever én de gloednieuwe huisjenever van Reekmans mogen proeven. “Die moet de burgemeester zaterdag nog goedkeuren, maar met volle vertrouwen staat er alvast 60 verse liter klaar”, lacht de stoker.
 2. Carlo Palmans (Pelt) na de winst in Turnhout: “Getoond dat we kunnen vechten”
  Voetbal Derde nationale B

  Carlo Palmans (Pelt) na de winst in Turnhout: “Getoond dat we kunnen vechten”

  Pelt heeft zaterdagavond een belangrijke driepunter gescoord op het veld van Turnhout. De Noord-Limburgers speelden gretig, maar dat kon ook van de thuisploeg gezegd worden. De match verliep gelijkopgaand en een brilscore leek de logische uitslag. “Klopt, maar we zijn blijven gaan en die inzet werd in de slotfase beloond met een doelpunt en de drie punten. We kunnen weer naar boven kijken”, zegt Carlo Palmans.