Ook 'Vlaanderen zingt' komt naar Overpelt
Volledig scherm
Ook 'Vlaanderen zingt' komt naar Overpelt © Benny Proot

Pelt Zomert met tal van thema-activiteiten op het Marktplein van Overpelt

 1. Fly-in op vliegveld Zwartberg trekt eerste dag meteen 2.000 bezoekers: “Vliegtuigen uit de jaren dertig of elektrisch vliegen...Alles kan je hier bewonderen”
  PREMIUM
  Genk

  Fly-in op vliegveld Zwartberg trekt eerste dag meteen 2.000 bezoekers: “Vliegtui­gen uit de jaren dertig of elektrisch vliegen...Alles kan je hier bewonderen”

  De jaarlijkse fly-in op het vliegveld Zwartberg in Genk is dit weekend eindelijk, na meermaals uitstel door corona, teruggekeerd. Liefst 2.000 bezoekers vonden zaterdag meteen de weg, en ook een 60-tal kinderen met een levensbedreigende ziekte beleefden dankzij de organisatie en vzw Kleine Prins dé dag van hun leven. Zij mochten niet enkel naar alle verschillende vliegtuigen kijken, maar ook een ritje in de wolken mee beleven.
 2. Lommelaar Jan Vlamynck (49) rijdt Tour van 2019 als eerste volledig uit: "Slecht weer in de Alpen is mijn grootste angst”
  PREMIUM
  Lommel

  Lommelaar Jan Vlamynck (49) rijdt Tour van 2019 als eerste volledig uit: "Slecht weer in de Alpen is mijn grootste angst”

  Aanstaande vrijdag begint in Denemarken de Ronde van Frankrijk. Een dag eerder begon Jan Vlamynck (49) uit Lommel aan zijn eigen Tour. Hij zal grotendeels in zijn eentje de Ronde van Frankrijk van 2019 volledig uitrijden. Door het slechte weer moesten de renners destijds enkele hellingen links laten liggen. “Ik heb me goed kunnen voorbereiden, al werd mijn fiets op stage in Calpé gestolen”, vertelt Vlamynck aan de start.
 3. PXL-lerarenopleider Hanne Rosius (42) is Leraar van het Jaar 2022: “Geef ik mijn studenten vandaag kansen, dan bereik ik via hen honderden anderen”
  PREMIUM
  Hasselt

  PXL-lerarenop­lei­der Hanne Rosius (42) is Leraar van het Jaar 2022: “Geef ik mijn studenten vandaag kansen, dan bereik ik via hen honderden anderen”

  Na een recordaantal van liefst 18.000 nominaties is Hanne Rosius (42) uit Bilzen vandaag verkozen tot Leraar van het Jaar 2022. Rosius werkt al 20 jaar als lerarenopleider PAV aan de Hogeschool PXL in Hasselt en is zo ook meteen de eerste lector van een hogeschool die deze titel krijgt. Met kleurrijke boeketten, lovende woorden van haar leerlingen én een persoonlijk liedje van Tijs Vanneste werd ze dinsdagmiddag letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.