De verdwenen minigraver van Knevels Renting.
Volledig scherm
De verdwenen minigraver van Knevels Renting. © RV

Pas opgericht machineverhuurbedrijf opgelicht voor ruim 17.000 euro: “Kans is klein dat we het geld nog terugzien”

Het pas opgerichte machineverhuurbedrijf ‘Knevels Renting’ uit Grote Heide moet meteen afrekenen met een zware tegenvaller. Een graafmachine van 15.000 euro is immers spoorloos nadat een Nederlandse partner het exemplaar huurde. “We deden aangifte bij de politie en willen hem dagvaarden, maar de kans is klein dat we het geld nog terugzien”, stelt medezaakvoerder Jim Knevels.

 1. Overvallers van koppel zeventigers krijgen tot 50 maanden cel: “Straf mocht zwaarder zijn, hun excuses kwamen te laat”
  Kleine-Brogel

  Overval­lers van koppel zeventi­gers krijgen tot 50 maanden cel: “Straf mocht zwaarder zijn, hun excuses kwamen te laat”

  Een 47-jarige man uit Pelt en een 41-jarige man uit Hamont-Achel zijn veroordeeld tot respectievelijk 50 en 45 maanden cel voor een home invasion in Kleine-Brogel. Bij die feiten werden Gerard (74) en zijn vrouw Lena (75) bedreigd. Lena zou na de feiten nooit meer dezelfde zijn. Twee maanden later overleed ze. “De overvallers hebben zich geëxcuseerd, maar dat komt te laat. Ze hadden gerust wat langer mogen gestraft worden", reageren de nabestaanden van Lena.
 2. De coronacijfers in Pelt van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Pelt van vrijdag 16 oktober

  In Pelt zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 56 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Pelt op 169 te liggen. Omdat Pelt meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. De coronacijfers in Pelt van dinsdag 13 oktober

  De coronacij­fers in Pelt van dinsdag 13 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Pelt, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 6. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 40. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Pelt komt dat getal nu op 121 te liggen. Pelt heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.