Documentairemaker Sedrik Oliha.
Volledig scherm
Documentairemaker Sedrik Oliha. © RV

Overpeltse documentairemaker (24) duikt in het geheime leven van de nacht: “’s Nachts verdwijnen de problemen van overdag”

PeltOverpeltenaar Sedrik Oliha is amper 24 jaar en nu al heeft hij de weg naar de televisie gevonden. Volgende week is zijn documentaire ‘Wanneer de stad gaat slapen’ immers te zien op verschillende Nederlandse zenders. De documentaire was in feite het eindwerk van de voormalige student aan de LUCA School of Arts in Genk.

  1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
    Streamz

    Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

    Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.