Het OverKop-huis bevindt zich in het vroegere pand van De Volksmacht.
Volledig scherm
Het OverKop-huis bevindt zich in het vroegere pand van De Volksmacht. © Gemeente Pelt

OverKop-huis van Pelt opent de deuren

PeltIn Pelt werden afgelopen weekend de deuren van het OverKop-huis geopend. De plek zal een gezellige en veilige thuishaven zijn voor alle jongeren van 12 tot 25 jaar. Het interieur is ingericht met onder andere een toog, zithoekjes, een praatlokaal, een snooker- en voetbaltafel en een dartbord. Vlak naast de ingang vind je ook een knappe graffitimuur.

 1. Agneteninternaat verzamelt 17 kilo aan zwerfvuil
  Peer

  Agnetenin­ter­naat verzamelt 17 kilo aan zwerfvuil

  Naar jaarlijkse gewoonte heeft het Agneteninternaat uit Peer haar steentje bijgedragen voor het milieu. “Na een sensibilisering op het werk, aan de hand van enkele video’s, trokken we er met onze internen op uit. We gingen op pad in de straten van Peer rondom de school om zwerfvuil te verzamelen”, vertelt opvoeder Tom Schouteden. Door het grote enthousiasme kon men maar liefst 17 kilo zwerfvuil bij elkaar rapen. Het toont aan dat zwerfvuil nog steeds een groot probleem blijft in deze samenleving. Dergelijke initiatieven zorgen er gelukkig voor dat de straten er opnieuw proper bij liggen.
 2. “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemeesters op zelfde lijn na overleg
  Limburg

  “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemees­ters op zelfde lijn na overleg

  Deze namiddag vond een online overleg plaats tussen alle Limburgse gemeenten, de gouverneur, het Agentschap Natuur en Bos én het Wolf Fencing Team. Bedoeling was om vooral informatie uit te wisselen, en vragen beantwoord te krijgen. Het idee om een soort reservaat af te rasteren waar de wolven in leven werd ook weer op tafel gegooid, maar duidelijk uitgelegd waarom dat niet haalbaar is. “Belangrijk dat alle burgemeesters dezelfde informatie hebben en communiceren aan hun burgers”, zegt gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA).
 3. “Graf van kolonel Aerts kunnen we toch moeilijk opruimen?” CD&V dringt aan op oprichten werkgroep ‘funerair erfgoed’
  Maaseik

  “Graf van kolonel Aerts kunnen we toch moeilijk opruimen?” CD&V dringt aan op oprichten werkgroep ‘funerair erfgoed’

  Tientallen graven aan het oud kerkhof in Maaseik dreigen te worden opgeruimd indien nabestaanden het graf niet gauw herstellen of onderhouden. “Maar het gaat soms om Maaseikse boegbeelden, zoals kolonel Aerts”, weet oppositieraadslid Peter De Bruyn (CD&V), die ervoor pleit om een werkgroep op te starten om dergelijke graven te beschermen. Burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) is voorstander.