Birger Vandael (27), journalist bij Het Laatste Nieuws, wint de Journalistenaward 2020 van Rondpunt vzw.
Volledig scherm
Birger Vandael (27), journalist bij Het Laatste Nieuws, wint de Journalistenaward 2020 van Rondpunt vzw. © Mine Dalemans

Onze journalist Birger Vandael (27) wint award voor respectvolle berichtgeving over verkeersongevallen: “Motiveert om moeilijke verhalen te blijven vertellen”

NeerpeltElk jaar reikt Rondpunt vzw een Journalistenaward uit aan iemand die het afgelopen jaar op een respectvolle manier heeft geschreven over verkeersongevallen, verkeerslachtoffers, veroorzakers en andere betrokkenen. Deze keer haalt Birger Vandael (27) van Het Laatste Nieuws de titel binnen. “Het is een heel gevoelig thema om over te schrijven. Vaak zijn wij het ‘noodzakelijk kwaad’ ter plaatse. Het is fijn om te zien dat het werk achteraf toch geapprecieerd wordt”, reageert hij.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden