Nieuwe wachtpost aan het ziekenhuis in Pelt.
Volledig scherm
Nieuwe wachtpost aan het ziekenhuis in Pelt. © Karolien Coenen

Nieuwe huisartsenwachtpost aan Noorderhart Mariaziekenhuis opent de deuren

PeltVanaf vrijdag 15 januari kan je aan het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt terecht bij de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg. Het splinternieuwe gebouw naast de spoedafdeling vervangt de wachtpost Noord-Limburg die sinds 2013 in de Stationsstraat te Pelt gelegen was. 

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Peerse fietspaden krijgen een knipbeurt
  Peer

  Peerse fietspaden krijgen een knipbeurt

  Alle Peerse fietspaden krijgen deze winter een ‘knipbeurt’. De Technische Dienst van Stad Peer zal alle fietspaden opnieuw afboorden. De overgroeiende beplanting wordt afgesneden en weg geborsteld. Zo liggen alle fietspaden er tegen de lente weer netjes bij, ideaal voor de start van het fietsseizoen. Het stadsbestuur van Peer zet al jaren sterk in op de fiets. Dat gebeurt door grote nieuwe projecten, maar ook door dit soort kleine onderhoudswerken.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld