Peltse verenigingen die een bestaansjubileum vieren van een veelvoud van 10, 25 of 50 – of 11 voor carnavalsverenigingen – kunnen de subsidie aanvragen.
Volledig scherm
Peltse verenigingen die een bestaansjubileum vieren van een veelvoud van 10, 25 of 50 – of 11 voor carnavalsverenigingen – kunnen de subsidie aanvragen. © Shutterstock

Nieuw subsidiereglement voor verenigingen die jubileum vieren: 5 euro per bestaansjaar (met maximum van 500 euro)

0 reacties

 1. Beachclub Baouzza stopt ermee, inventaris op veilingwebsite geplaatst: “Alsof je huis te koop staat”
  PREMIUM
  Bilzen

  Beachclub Baouzza stopt ermee, inventaris op veilingweb­si­te geplaatst: “Alsof je huis te koop staat”

  Baouzza is niet meer. Na acht jaar trekt zaakvoerder Kris Vanhoyland (54) de stekker uit de beachclub in Bilzen, die tijdens ‘normale’ zomermaanden tot wel 50.000 feestvierders aantrok. “Als je voor het tweede jaar op rij stilligt, dan moet je durven reflecteren. Hier stopt het verhaal en we werken nu aan de eerste pagina van een nieuw hoofdstuk”, klinkt het.
 2. Limburgse artiesten van Circo Ripopolo stoppen na 1.450 voorstellingen in 15 landen: “Het concept kunnen we niet ‘coronaproof’ meer brengen”
  Zolder / Helchteren / Hasselt

  Limburgse artiesten van Circo Ripopolo stoppen na 1.450 voorstel­lin­gen in 15 landen: “Het concept kunnen we niet ‘corona­proof’ meer brengen”

  Artiesten Stef Geers (57, afkomstig uit Hasselt) en Ief Gilis (51, afkomstig uit Bolderberg) trekken een streep onder hun Circo Ripopolo. Sinds 2003 trok het duo de wereld rond met non-verbale voorstellingen. Dat bleek door de pandemie en alle bijhorende maatregelen echter niet meer haalbaar. “We hadden nooit gedacht zo’n internationale carrière uit te bouwen”, blikt Ief terug.
 1. Eenrichtingsverkeer op Haagdoorndijk door werken aan beveiligd fietsoversteekpunt
  Pelt

  Eenrich­tings­ver­keer op Haagdoorn­dijk door werken aan beveiligd fietsover­steek­punt

  Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf 17 mei het kruispunt van de Haagdoorndijk (N790) met de Rallylaan en de Bergeykseweg vernieuwen. Er komt een beveiligd fietsoversteekpunt via een middenberm, en vrijliggende fietspaden aan weerskanten. Tot het einde van de werken geldt er éénrichtingsverkeer vanuit Neerpelt richting N74. De Rallylaan en Bergeykseweg worden afgesloten ter hoogte van de werfzone. De werken duren tot half juli.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek