Beatrijs Mevesen is te zien in Vrederechters
Volledig scherm
PREMIUM
Beatrijs Mevesen is te zien in Vrederechters © DPG Media

Limburgse vrederechter Beatrijs Mevesen toont trots haar stiel in VTM-programma: “Soms denk ik: klop eens bij elkaar aan alvorens elkaar voor de rechtbank te dagen”

PeltVanaf deze woensdag kan je in het nieuwe VTM-programma ‘Vrederechters’ de Limburgse Beatrijs Mevesen (59) aan het werk zien. Mevesen is vrederechter in Pelt en neemt de kijker mee in haar dagelijkse leven. “Mensen denken vaak dat wij in een ivoren toren zitten, maar dat is in deze job juist onmogelijk”, vertelt ze in een open gesprek over de job die ze al meer dan 20 jaar beoefent.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.