Ook bij het CAW wordt de pluchen knuffelhond getoond.
Volledig scherm
Ook bij het CAW wordt de pluchen knuffelhond getoond. © RV

Hulplijn 1712 in de picture geplaatst bij problematiek rond huiselijk geweld

PeltOp 19 november staat men naar jaarlijkse gewoonte stil bij huiselijk geweld. Vrouw & Maatschappij, CD&V Pelt, CAW Limburg en Lokale Politie HANO richten zich dit jaar op de problematische gevolgen voor een kind. Samen pleiten ze voor een bredere bekendmaking van hulplijn 1712. 

 1. Buurtrestaurant en Speelkamer sluiten door coronamaatregelen
  Hamont-Achel

  Buurtres­tau­rant en Speelkamer sluiten door coronamaat­re­ge­len

  Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen heeft het stadsbestuur beslist om buurtrestaurant Buurteluur en de Speelkamer van het Huis van het Kind voorlopig te sluiten. Het is nog niet duidelijk wanneer beide activiteiten opnieuw zullen opstarten. Zodra een heropening op de planning staat, wordt er opnieuw gecommuniceerd. Kocht jij al een voorverkoopkaart voor Buurteluur? Dan kan je die omruilen bij een van de verkooppunten. Wie dat wenst, kan ook een terugbetaling aanvragen. Daarvoor neem je contact op met de buurtzorgmedewerkers via buurtzorg@hamont-achel.be of 011/51.05.01.
 2. Van handgemaakte Tsjechische kerstballen tot exclusieve Amerikaanse figuurtjes: dit zijn de vijf leukste kerstwinkels in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van handgemaak­te Tsjechi­sche kerstbal­len tot exclusieve Amerikaan­se figuurtjes: dit zijn de vijf leukste kerstwin­kels in Limburg

  Wacht je tot na Sinterklaas of staat je kerstboom intussen al een dikke maand te pronken? Zowel de vroege vogels als de traditionele kerstvierders kunnen er niet meer omheen: de kerstsfeer is weer helemaal terug. Tijd om na te denken dus over welke stijl je kerstboom dit jaar moet hebben. Wij gingen alvast op zoek naar de vijf leukste kerstwinkels van Limburg die een bezoekje waard zijn.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.