Het SAVE-bord werd losgeschroefd.
Volledig scherm
Het SAVE-bord werd losgeschroefd. © Repro Birger Vandael

Herdenkingsplek van verongelukte Ilario wordt al wekenlang vernield: “Ze willen ons bewust raken”

Pelt/HouthalenAngelo Pedrosa is het meer dan beu. Al wekenlang wordt het herdenkingsplekje van zijn zoon Ilario in Pelt besmeurd en vernield. De bloemen worden weggegooid, het plaatje wordt verwijderd en onder de brug gelegd en zelfs het SAVE-bord verdwijnt. Het is niet duidelijk wie er achter de feiten zit. “Een paar jaar geleden gebeurde hetzelfde aan zijn graf”, zucht de Houthalenaar.

 1. Na meer dan 10 jaar wachten starten werken aan splinternieuwe jeugdsite in Runkst: “Eindelijk nieuwe thuis voor én door jongeren”
  PREMIUM
  Hasselt

  Na meer dan 10 jaar wachten starten werken aan splinter­nieu­we jeugdsite in Runkst: “Eindelijk nieuwe thuis voor én door jongeren”

  Na meer dan tien jaar kunnen de lokale jeugdverenigingen in Runkst eindelijk officieel uitkijken naar een gloednieuwe thuis. Het Hasseltse stadsbestuur legde dinsdagochtend immers de eerste steen van de gloednieuwe jeugdsite in de Bakkerslaan, waar KSA, Ichtus, Arktos, de pas opgerichte scoutsgroep én Autisme Leeft vzw vanaf volgend jaar zullen intrekken. Een cruciaal verhuis, “want sommige muren van onze huidige jeugdlokalen bestaan nog maar uit karton”, zo klinkt het.
 1. Helft van Limburgse Lidl-filialen gesloten door staking: “Ondanks komst van deurwaarder gaan we door, het wordt nog een hete winter”
  PREMIUM
  Genk

  Helft van Limburgse Lidl-filialen gesloten door staking: “Ondanks komst van deurwaar­der gaan we door, het wordt nog een hete winter”

  Wie vandaag naar Lidl wou gaan voor boodschappen, was eraan voor de moeite. De helft van de Limburgse filialen bleef gesloten door een staking bij het distributiecentrum in Genk. “Te hoge werkdruk", klonk het. Omdat er nog geen akkoord bereikt is, beloven de vakbonden door te gaan met acties. “We zijn woedend en geven deze keer niet op.”