Het SAVE-bord werd losgeschroefd.
Volledig scherm
Het SAVE-bord werd losgeschroefd. © Repro Birger Vandael

Herdenkingsplek van verongelukte Ilario wordt al wekenlang vernield: “Ze willen ons bewust raken”

Pelt/HouthalenAngelo Pedrosa is het meer dan beu. Al wekenlang wordt het herdenkingsplekje van zijn zoon Ilario in Pelt besmeurd en vernield. De bloemen worden weggegooid, het plaatje wordt verwijderd en onder de brug gelegd en zelfs het SAVE-bord verdwijnt. Het is niet duidelijk wie er achter de feiten zit. “Een paar jaar geleden gebeurde hetzelfde aan zijn graf”, zucht de Houthalenaar.

 1. TRIXXO verhuist naar centrum van Lommel
  Lommel

  TRIXXO verhuist naar centrum van Lommel

  Uitzendkantoor TRIXXO jobs is verhuisd binnen Lommel. Sinds 2018 was TRIXXO actief in de stad. Aanvankelijk lag het kantoor net buiten de stadskern, nu is men verplaatst naar de nieuwe locatie aan Dorp 22. “Dit nieuwe kantoor is een mooie beloning voor ons harde werk”, zegt Senior Office Manager Tamara Araboeli. “We waren er letterlijk uitgegroeid. We zitten nu in een mooier, groter maar vooral centraler gelegen kantoor in de stad. Zo kan onze ligging ook fungeren als reclamedrager. Mensen passeren er en stappen al sneller binnen.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Vaccinatiecentrum Hasselt krijgt tóch extra ruimte om 35.000 prikken rond te krijgen: “Vooral cruciaal voor grote groep 65-plussers”
  PREMIUM
  Hasselt

  Vaccinatie­cen­trum Hasselt krijgt tóch extra ruimte om 35.000 prikken rond te krijgen: “Vooral cruciaal voor grote groep 65-plus­sers”

  Vrijdag wordt de knoop samen met alle lokale besturen en de Eerstelijnszone Herkenrode officieel doorgehakt, maar het is zo goed als zeker dat het Hasseltse vaccinatiecentrum volgende week extra ruimte bijkrijgt. Dat bevestigt programmatiemanager Olivier Hoogmartens. Het kleinschalige vaccinatiecentrum kan met die extra ruimte omschakelen van 90 prikjes per uur naar liefst het dubbele.