Onlangs werd de vergunning van Nyrstar om in de Eindergatloop te lozen verlengd door de deputatie van de provincie Limburg.
Volledig scherm
Onlangs werd de vergunning van Nyrstar om in de Eindergatloop te lozen verlengd door de deputatie van de provincie Limburg. © bob moors

Groen maakt zich zorgen om waterkwaliteit nu Nyrstar langer mag lozen in de Eindergatloop

PeltOnlangs werd de vergunning van Nyrstar om in de Eindergatloop te lozen verlengd door de deputatie van de provincie Limburg. Dat leidde tot hevig protest van oppositiepartij Groen. “Metingen geven aan dat de milieukwaliteitsnormen door deze lozingen in beide beken ver overschreden worden en dat de waterkwaliteit de laatste jaren slechter en slechter wordt”, aldus gemeenteraadslid Katrijn Conjaerts. De gemeente Pelt wijst naar de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) als regisseur bij het uitwerken van de begeleidende maatregelen. 

 1. RESTOTIP. Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken bij ‘Amigos’
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken bij ‘Amigos’

  Eindelijk kunnen we weer genieten van een vers getapt pintje of een heerlijke cocktail op café of restaurant, en dat vieren ook de Bilzense jeugdvrienden Levon Setrakyan en Ilias Amer. Zij baten samen het gloednieuwe restaurant Amigos uit op het Hasseltse Kolonel Dusartplein. Een nieuwe hotspot waar iedereen welkom is om te genieten van typisch Latijns-Amerikaanse streetfood, én een ultiem vakantiegevoel. Wij proefden alvast met plezier.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 1. 14 pv’s na clash harde kernen KRC Genk en Standard Luik: “Kopschopper zal voor rechtbank verschijnen”
  PREMIUM
  Genk

  14 pv’s na clash harde kernen KRC Genk en Standard Luik: “Kopschop­per zal voor rechtbank verschij­nen”

  De confrontatie tussen de harde kernen van KRC Genk en Standard Luik, in april voor de bekermatch, krijgt nog een gerechtelijk staartje. Een groot deel kon geïdentificeerd worden, wat tot liefst 14 pv’s leidde. Op hallucinante beelden was te zien hoe de Genkse aanhang één Luikse fan te lijf ging. Een man die tegen het hoofd stampte van een Luikenaar krijgt ook een pv en zal voor de rechtbank moeten verschijnen.