Het idee van een geboortebos is niet nieuw, zie maar hier in Sint-Pieters-Kapelle.
Volledig scherm
Het idee van een geboortebos is niet nieuw, zie maar hier in Sint-Pieters-Kapelle. © Benny Proot

Groen droomt van geboortebos

0 reacties

 1. Scholen open of dicht na de paasvakantie? Wij deden de steekproef in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Scholen open of dicht na de paasvakan­tie? Wij deden de steekproef in Limburg

  Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) gaf in een recent interview met de krant De Morgen te kennen dat hij de scholen het liefst voltijds wil heropenen na de paasvakantie. De definitieve beslissing daarover valt pas volgende week, en toch houden al enkele secundaire scholen de boot af. Wij staken ons licht op bij verschillende Limburgse schooldirecteurs om te kijken hoe zij ertegenover staan.
 2. Van ‘familiebedrijf’ met Willy Sommers op het podium tot wereldsterren als Dimitri Vegas & Like Mike aan de draaitafel: dit is het succesgeheim van de Versuz
  PREMIUM
  Hasselt / Haacht

  Van ‘familiebe­drijf’ met Willy Sommers op het podium tot wereldster­ren als Dimitri Vegas & Like Mike aan de draaitafel: dit is het succesge­heim van de Versuz

  De Zillion, Boccaccio, Carat, Cherry Moon... Allemaal waren ze ooit grootse discotheken waar minstens van vrijdagavond tot maandagochtend stevig gefeest werd. Allemaal zijn ze intussen ook weer verdwenen. De Versuz, die perfect in dat rijtje met groten past, is daarentegen groter dan ooit, lijkt het wel. Sinds de opening in 2002 kwam KRC Genk er onder meer haar kampioenentitel vieren en passeerden wereldsterren als Craig David, Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Martin Solveig en DJ Tiësto er de revue. Maar wat deed deze discotheek zo anders dan de rest, dat de tand des tijds er nu nog steeds geen vat op lijkt te hebben?
 1. Magnetometer van UHasselt gaat de ruimte in: “Fantastisch dat mijn kunstwerk mee mag naar ruimtestation ISS”
  Diepenbeek/Hechtel-Eksel

  Magnetome­ter van UHasselt gaat de ruimte in: “Fantas­tisch dat mijn kunstwerk mee mag naar ruimtesta­ti­on ISS”

  “Je kunst tonen in een galerij is al bijzonder, en nu wordt mijn werk de ruimte in gestuurd... niet te vatten.” Aan het woord is studente Daphne Box (18), die door een ontwerpwedstrijd een plekje veroverde op de kubus die rondom de kwantummagnetometer van OSCAR-QUBE – een onderzoeksteam van de UHasselt – zit. Het toestel, dat dient om onderzoek te doen naar magnetische velden, krijgt vier maanden lang een plek in het ruimtestation ISS.
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant