Met trage wegen worden de wegjes bedoeld die vroeger en nu voornamelijk worden gebruikt door wandelaars en fietsers.
Volledig scherm
Met trage wegen worden de wegjes bedoeld die vroeger en nu voornamelijk worden gebruikt door wandelaars en fietsers. © Google Maps

Gemeenteraad buigt zich over trage wegen aan Olmenstraat: “We hadden gewaarschuwd dat dit niet kon”

PeltAanstaande donderdag staat op de agenda van de gemeenteraad in Pelt een punt vermeld met betrekking tot de trage wegen ter hoogte van de Olmenstraat. Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) vernietigde de beslissing van de gemeente om een aantal van deze trage wegen op te heffen en te verplaatsen. 

 1. VELOVEILIG. Genk wordt door lezers als veiligste centrumstad van Vlaanderen aangeduid: “Dit geeft ons energie om nog meer mensen op de fiets krijgen!”
  PREMIUM
  Genk

  VELOVEILIG. Genk wordt door lezers als veiligste centrum­stad van Vlaanderen aangeduid: “Dit geeft ons energie om nog meer mensen op de fiets krijgen!”

  Van 7 tot 15 mei hebben tienduizenden Vlamingen gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Daarnaast hebben 37.516 lezers deelgenomen aan een grote bevraging over hoe VeloVeilig hun gemeente is. In Genk vindt 58 procent van de mensen dat de stad veilig is voor fietsers, het hoogste aantal van alle centrumsteden. “Maar dat wil niet zeggen dat het niet beter kan”, blijft burgemeester Wim Dries (CD&V).
 2. “De ene smaakmaker is nog niet weg, of het volgende jonge talent staat al klaar”: Stad Hasselt reageert enthousiast op komst Pajtim Bajrami
  Hasselt

  “De ene smaakmaker is nog niet weg, of het volgende jonge talent staat al klaar”: Stad Hasselt reageert enthousi­ast op komst Pajtim Bajrami

  Het nieuws dat sterrenchef Luc Bellings zijn toprestaurant op de Luikersteenweg in Hasselt gaat sluiten, kwam onverwachts. Dat vertelt schepen van Horeca Rik Dehollogne (N-VA). Maar intussen maakte jong talent Pajtim Bajrami bekend dat hij staat te popelen om het restaurant over te nemen. “Een fijne verrassing”, zo klinkt het bij de stad.