De gemeente, de lokale Mooimakers en de plaatselijke school VOX pakken zelf het zwerfvuilprobleem aan De Koel aan
Volledig scherm
De gemeente, de lokale Mooimakers en de plaatselijke school VOX pakken zelf het zwerfvuilprobleem aan De Koel aan © Karolien Coenen

Gemeente Pelt zet specifiek in op commerciële zone ‘De Koel’

PeltZwerfvuil is één van de grootste ergernissen bij burgers en daarom trekt de gemeente Pelt aan de alarmbel. Samen met de lokale Mooimakers en de plaatselijke school VOX wil het nu specifiek de commerciële zone ‘De Koel’ aanpakken. Woensdagochtend werd het bijbehorende charter ondertekend.  

 1. Ervaren bediende vastgoedkantoor sjoemelde zeven jaar lang met huurgelden: “ze richtte een enorme ravage aan”
  PREMIUM

  Ervaren bediende vastgoed­kan­toor sjoemelde zeven jaar lang met huurgelden: “ze richtte een enorme ravage aan”

  Een 44-jarige voormalige bediende van een vastgoedkantoor uit Genk manipuleerde het computersysteem van haar nietsvermoedende werkgever en kon zo zeven jaar lang onopgemerkt sjoemelen met huren en gelden van de zakelijke rekening. Omdat ze ook dagvaardingen netjes wegwerkte, vermoedde de zaakvoerder niets. Tot plots een deurwaarder bij hem aanklopte. “Ze is pas gestopt toen ze betrapt werd maar betaalde nog geen cent terug.”
  Genk
 2. “Het is belangrijk dat ik geloofd word”: slachtoffer dat op festival aangerand werd, getuigt in de rechtbank

  “Het is belangrijk dat ik geloofd word”: slachtof­fer dat op festival aangerand werd, getuigt in de rechtbank

  In de correctionele rechtbank van Hasselt is vandaag een zaak gepleit van een festivalganger die een jonge vrouw had aangerand. De beklaagde stuurde zelf zijn kat naar de rechtbank, maar zijn slachtoffer was wel dapper genoeg om haar verhaal te delen. En dat is er eentje van paniekaanvallen, slapeloze nachten en een blijvend trauma: “Hij zei tijdens zijn verhoor ‘Mevrouw is een zeveraar, ze wil mensen voor de gek houden.’”
  Hasselt