De Coromareis, een ideetje van Koen Lemmens.
Volledig scherm
De Coromareis, een ideetje van Koen Lemmens. © Instagram 'Coromareis'

Geen Romereis? Dan maar op digitale ‘Coromareis’!

Voor veel leerlingen is de Romereis in het zesde middelbaar het absolute hoogtepunt van zes jaar (of langer) secundair onderwijs. Door de coronocrisis heeft de generatie uit het bouwjaar 2002 het niet getroffen, want zij zullen de Toren van Pisa, de David van Michelangelo en de Trevifontein niet met eigen ogen aanschouwen. Als doekje voor het bloeden, organiseert scholengemeenschap WICO dan maar de digitale ‘Coromareis’.

 1. Lens op de Mens geeft een workshop in Belgrado
  Pelt

  Lens op de Mens geeft een workshop in Belgrado

  De vzw Lens op de Mens werkt achter de schermen hard aan de organisatie van haar derde festival. Ondertussen kijkt men ook naar een samenwerking met diverse partners. In 2019 kwamen er reeds vriendschappelijke uitwisselingen tot stand met HelPhoto, een snelgroeiend jaarlijks fotofestival in Helsinki. Lens op de Mens kreeg de eer om mee te jureren in de editie van 2020. Sinds kort ontstond er ook spontaan een samenwerking met Vizualizator, een fotofestival in Belgrado (Servië). Dat jaarlijkse festival opende op 18 november en loopt nog tot 5 december. Naast verschillende tentoonstellingen in de stad bieden zij ook diverse online workshops aan. Die workshops zijn gratis bij te wonen via de site van Vizualizator. Ook Lens op de Mens zal met een workshop op het festival in Servië aanwezig zijn.
 1. CD&V vraagt steunmaatregelen voor lokale ondernemers en horeca-uitbaters
  Hamont-Achel

  CD&V vraagt steunmaat­re­ge­len voor lokale onderne­mers en horeca-uitbaters

  Op de gemeenteraad van Hamont-Achel vroeg de lokale afdeling van CD&V om verschillende steunmaatregelen uit te werken voor de getroffenen van het coronavirus. De partij vraagt om op de website acties van lokale webshops en horecazaken te bundelen, een lokale ondernemersdatabank op te richten en de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing voor het aanslagjaar 2021 kwijt te schelden aan de bedrijven uit de horecasector en toeristische logies.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt