Beelden van België-Frankrijk op Peltrovski.
Volledig scherm
Beelden van België-Frankrijk op Peltrovski. © Birger Vandael

Geen EK-event met groot scherm in Pelt: “De beleving zou toch minder zijn”

PeltIn Hasselt dromen ze nog van een groots event met groot scherm te organiseren rond het EK voetbal, maar in Pelt zal dat zeker niet het geval zijn. In Pelt vzw heeft immers besloten om geen event te organiseren. “Zo’n organisatie draait vooral rond beleving en die zal er nu waarschijnlijk toch veel minder zijn”, klinkt het bij de vzw.

 1. Mini-onderneming ‘Lommel Lacht’ levert 2.979 euro op
  Lommel

  Mi­ni-onderne­ming ‘Lommel Lacht’ levert 2.979 euro op

  Afgelopen woensdagavond werd de mini-onderneming ‘Lommel Lacht’ van de Boudewijnschool afgesloten met een woordje van dank van de directeur. In totaal werd maar liefst 2.979 euro opgehaald. 1.100 euro gaat naar Sint-Vicentius en 1.100 euro wordt gestort aan het ‘petermeter’-project. De resterende 779 euro wordt gebruikt bij de verdere realisatie van de speelplaats. “Het was een heel mooi project”, klinkt het tevreden bij de school. “De leerlingen hebben geleerd wat ondernemen is en hebben met hun eigen talent hun uiterste best gedaan om het geld bij elkaar te krijgen. Daarmee helpen we een groep kwetsbaren. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!”
 2. Hier komt het eigen ‘Overkophuis’ van Hasselt
  Hasselt

  Hier komt het eigen ‘Overkop­huis’ van Hasselt

  De Vlaamse overheid keurde een subsidiedossier goed om de vijf bestaande Overkophuizen uit te breiden naar maar liefst 25 nieuwe Overkophuizen in Vlaanderen en Brussel, en ook naar Hasselt. Zo maakt de stad vanaf vandaag werk van een eigen ‘Overkophuis’, waarvoor ze drie jaar lang 55.000 euro aan subsidies zal krijgen. “Kortom een nieuwe plek waar jongeren zich kunnen thuis voelen, maar eentje die ze eigenlijk al kennen”, verklapt schepen van Jeugd Habib El Ouakili (RoodGroen+).
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije