Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © MOA KARLBERG

Eerstelijnszone Noord-Limburg vraagt om mondmasker te dragen op drukke plaatsen: “Vier keer meer besmettingen in twee weken tijd”

Noord-LimburgNadat eerder Oudsbergen al vroeg om de mondmaskers weer boven te halen en sociale contacten te beperken, volgt nu ook de gehele Eerstelijnszone Noord-Limburg. “Gelukkig is het aantal besmettingen bij ouderen en ook het aantal ziekenhuisopnames tot nu toe beperkt gebleven”, klinkt het wel.

 1. 
Dorian (26) lanceert kookboek met gerechten met Cara Pils: check hier al zijn recept voor ‘Pasta Carabonara’
  Hasselt

  Dorian (26) lanceert kookboek met gerechten met Cara Pils: check hier al zijn recept voor ‘Pasta Carabonara’

  Ben je een liefhebber van Cara Pils en ga je graag creatief te werk in de keuken? Dan heeft de Hasseltse arts in opleiding Dorian Coppenrath (26) het ideale eindejaarsgeschenk voor u op de markt gebracht. In ‘Koken met Cara Pils’ worden 26 recepten beschreven waarmee liefhebbers van het huismerkbier van Colruyt aan de slag kunnen. “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen grap”, lacht Dorian.
 2. Groen Pelt wilde extra ‘klimaatambtenaar’ om klimaatactieplan waar te maken
  Pelt

  Groen Pelt wilde extra ‘klimaat­amb­te­naar’ om klimaatac­tie­plan waar te maken

  De gemeenteraad van Pelt stemde eind september over de ondertekening van het Lokaal Energie- en Klimaatpact. Toen bleek al dat het ambitieuze plan een zeer zware werkdruk legt op de betrokken ambtenaren. Groen Pelt vroeg op de gemeenteraad van november om een extra personeelslid aan te werven die zich louter op dit Pelts klimaatactieplan zou richten. De meerderheid was dit voorstel niet genegen. “We vinden het spijtig dat het geld niet besteed wordt aan een aparte ambtenaar, maar verdeeld wordt over diensten. Deze diensten zijn niet in de eerste plaats bezig met CO2-vermindering", zegt raadslid Hans Proost.