Het nieuwe reglement zorgt voor een evenwichtige verdeling van de belastingdruk voor de Peltse ondernemingen.
Volledig scherm
Het nieuwe reglement zorgt voor een evenwichtige verdeling van de belastingdruk voor de Peltse ondernemingen. © Mine Dalemans

Eén algemene belasting voor Peltse bedrijven: “Wie meer plaats inneemt en meer hinder veroorzaakt, moet meer betalen”

Tijdens de Peltse gemeenteraad van november werd de gemeentebelasting op de bedrijven goedgekeurd. Die belasting komt in de plaats van diverse belastingen die afzonderlijk in Neerpelt en Overpelt bestonden. Ze zorgt voor een evenwichtige verdeling van de belastingdruk voor de Peltse ondernemingen.

0 reacties

  1. Ooit begonnen als kruidenierszaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”
    PREMIUM
    Lommel

    Ooit begonnen als kruide­niers­zaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”

    Geen café in Noord-Limburg dat zo iconisch is als Café De Kroon in Lommel. Dit jaar bestaat het stukje erfgoed 120 jaar en dat wordt tijdens het Hemelvaartweekend uitgebreid gevierd. Wat ooit begon als een kruidenierszaak, groeide uit tot een thuis voor alle lagen van de maatschappij. “We maken er een erezaak van om zo weinig mogelijk aan het concept te veranderen”, vertelt uitbater Bart Sevens. Samen het Sevens duikt onze reporter onder in de wondere geschiedenis van het bruine café.