Daan Goutsmet, een muzikale duizendpoot uit Neerpelt.
Volledig scherm
Daan Goutsmet, een muzikale duizendpoot uit Neerpelt. © RV

Daan (27) kiest met debuutsingle ‘Achtbaan’ resoluut voor het Nederlands

NeerpeltDe 27-jarige zanger Daan Goutsmet uit Neerpelt heeft een opvallende keuze gemaakt bij zijn debuutsingle. Zoals de titel ‘Achtbaan’ wel doet vermoeden, kiest hij voor het Nederlands. “Zelf zou ik mijn genre niet als pop of kleinkunst bestempelen, wel als een ‘modern levenslied’. Ik wil dit genre ook in deze eeuw verder laten leven”, legt hij uit.

 1. Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontstekingsmechanismes onschadelijk gemaakt
  Play

  Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontste­kings­me­cha­nis­mes onschade­lijk gemaakt

  Een 500 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog die donderdagmiddag werd gevonden in een natuurgebied in Hasselt, is onschadelijk gemaakt. Dat heeft burgemeester Steven Vandeput (N-VA) van Hasselt donderdagavond rond 21.45 uur laten weten. De ontmijningsdienst van het leger DOVO heeft de twee ontstekingsmechanismes weggehaald. Die worden ter plaatse vernietigd, daarna zal de bom worden meegenomen. Voor het onschadelijk maken moesten driehonderd bewoners in de veiligheidszone geëvacueerd worden.
 2. Groen maakt zich zorgen om waterkwaliteit nu Nyrstar langer mag lozen in de Eindergatloop
  Pelt

  Groen maakt zich zorgen om waterkwali­teit nu Nyrstar langer mag lozen in de Eindergat­loop

  Onlangs werd de vergunning van Nyrstar om in de Eindergatloop te lozen verlengd door de deputatie van de provincie Limburg. Dat leidde tot hevig protest van oppositiepartij Groen. “Metingen geven aan dat de milieukwaliteitsnormen door deze lozingen in beide beken ver overschreden worden en dat de waterkwaliteit de laatste jaren slechter en slechter wordt”, aldus gemeenteraadslid Katrijn Conjaerts. De gemeente Pelt wijst naar de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) als regisseur bij het uitwerken van de begeleidende maatregelen.
 1. Peer start met lokaalmarkt en zoekt lokale producenten
  Peer

  Peer start met lokaal­markt en zoekt lokale producen­ten

  In het najaar krijgt de stad Peer er een lokaalmarkt bij. De producten die er zullen worden aangeboden, komen van de lokale boeren en artisanale producenten die ze zo vers mogelijk naar de markt brengen. De afstand tussen producent en consument is met andere woorden kort, duurzaam en milieubewust. Heb je interesse om mee te helpen? Dan ben je welkom op de infovergadering op 20 mei om 20 uur in ’t Poorthuis. Ben je producent en wil je jouw producten verkopen op de Lokaalmarkt? Kom dan naar de producentenvergadering op 27 mei om 20 uur in ’t Poorthuis.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan