Het multifunctioneel gebouw in Lindelhoeven.
Volledig scherm
Het multifunctioneel gebouw in Lindelhoeven. © Gemeente Pelt - Marc Faes

Brede School brengt school, parochiezaal en kinderopvang samen in één gebouw

PeltOp 8 oktober werd in Lindelhoeven de gloednieuwe ‘Brede School’ officieel geopend. Het project brengt de lokale lagere school, de parochiezaal als ontmoetingscentrum én de buitenschoolse kinderopvang harmonieus samen. De Lindelse inwoners kunnen voortaan genieten van een multifunctioneel gebouwencomplex.

 1. Agneteninternaat verzamelt 17 kilo aan zwerfvuil
  Peer

  Agnetenin­ter­naat verzamelt 17 kilo aan zwerfvuil

  Naar jaarlijkse gewoonte heeft het Agneteninternaat uit Peer haar steentje bijgedragen voor het milieu. “Na een sensibilisering op het werk, aan de hand van enkele video’s, trokken we er met onze internen op uit. We gingen op pad in de straten van Peer rondom de school om zwerfvuil te verzamelen”, vertelt opvoeder Tom Schouteden. Door het grote enthousiasme kon men maar liefst 17 kilo zwerfvuil bij elkaar rapen. Het toont aan dat zwerfvuil nog steeds een groot probleem blijft in deze samenleving. Dergelijke initiatieven zorgen er gelukkig voor dat de straten er opnieuw proper bij liggen.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Koop Pukkelpop, Jeneverfeesten of Winterland op de Hasseltse Monopoly: “Toeristische folder in spelbordeditie”
  Hasselt

  Koop Pukkelpop, Jenever­fees­ten of Winterland op de Hasseltse Monopoly: “Toeristi­sche folder in spelbor­dedi­tie”

  Wie al lang eigenaar wilde worden van het Hasseltse Modemuseum of de Japanse Tuin, krijgt daar binnenkort de kans voor. Er komt immers ook een Hasseltse versie van het bekende gezelschapsspel Monopoly. “We willen heel de stad, Limburg en omstreken er de komende jaren aan blijven herinneren hoe gezellig Hasselt is”, vertelt centrummanager Ben Croonenborghs.