Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Bogaerts Tiny

Bijna elk event wordt afgelast, maar OORtreders Festival gaat door

PeltMomenteel regent het annuleringen van evenementen, maar dat geldt niet voor het OORtreders Festival in Pelt. “De huidige situatie is niet evident, maar we doen er alles aan om het festival te laten plaatsvinden op de meest veilige manier”, klinkt het bij de organisatie. Dat doen ze met optredens in openlucht, kleine publieksgroepen en het verspreiden van locaties. 

 1. ‘Superkoe’ in Grote-Brogel is goed voor 145.000 liter melk: “De Mathieu van der Poel van haar soort”
  PREMIUM
  Grote-Brogel

  ‘Superkoe’ in Gro­te-Bro­gel is goed voor 145.000 liter melk: “De Mathieu van der Poel van haar soort”

  In Grote-Brogel is een ‘superkoe’ op de velden terug te vinden. Die ‘Melkkoe 107' heeft op haar veertiende al 145.000 liter melk geproduceerd. Ze gaf ook al 10.000 kilo vet en eiwitten. Volgens specialisten is ze de eerste in twintig jaar die die cijfers bereikt en verdient ‘107' een olympische medaille. Eigenaar Dominique Smeets noemt de prestaties “een optelsom van geluk en genen”.
 2. “Limburgse everzwijnen zijn vetste van West-Europa, en meest vruchtbare”: jagers vrezen pak meer biggen, nu drijfjacht niet mag door corona
  PREMIUM
  Limburg

  “Limburgse everzwij­nen zijn vetste van West-Europa, en meest vruchtbare”: jagers vrezen pak meer biggen, nu drijfjacht niet mag door corona

  Jagers mogen dit najaar nergens drijfjachten uitvoeren omwille van de coronacrisis, en dat zal volgens hen tot grote problemen leiden. Te zachte winters en veel maïsvelden maken van Limburgse everzwijnen zelfs de dikste van West-Europa en meteen ook de meest vruchtbare. “Als er niet wordt ingegrepen, zitten we in het voorjaar met een gigantisch aantal nieuwe biggen”, vreest Maarten Goethals, van Hubertus Vereniging Vlaanderen.
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered