Het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt.
Volledig scherm
Het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. © Birger Vandael

Aantal coronapatiënten in Mariaziekenhuis stijgt naar zeven

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Politie Lommel vraagt extra waakzaamheid na inbraakgolf
  Lommel

  Politie Lommel vraagt extra waakzaam­heid na inbraak­golf

  De politie Lommel vraagt extra waakzaamheid namens de inwoners. “De afgelopen dagen stelden onze interventieploegen meerdere woninginbraken vast in de stad”, klinkt het. “De meeste inbraken gebeuren tussen 17 uur en 21 uur. De woning wordt meestal betreden via braak aan de achterzijde, meer bepaald via een raam of deur. Wij vragen jullie om extra waakzaam te zijn voor verdachte personen, voertuigen en handelingen. Via de dienst 101 vragen wij om belangrijke info door te geven. We hebben het dan over een nauwkeurige plaatsbepaling van het voorval, het aantal verdachten en zo mogelijk een persoonsbeschrijving, de kenmerken van het voertuig en de vluchtrichting.”