Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt.
Volledig scherm
Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. © Karolien Coenen

25 personen met corona in Mariaziekenhuis Pelt

 1. Peltenaar kan vernedering door pandoering niet verwerken
  Pelt

  Peltenaar kan vernede­ring door pandoering niet verwerken

  Een 43-jarige Peltenaar moet aan drie slachtoffers in totaal 3.000 euro betalen nadat hij op 7 juli 2018 bedreigingen uitte, de banden van vier auto’s plat stak en een dorpsgenoot belaagde. De beklaagde vertelde tijdens de zitting hoe hij in het verleden van één van de slachtoffers zelf slagen had gekregen waardoor hij in een waterloop was terechtgekomen. Dat was volgens hem één grote vernedering, die hij nooit kon verwerken. Hij vertelde dat hij zijn toevlucht had genomen in de alcohol en eten en dat hij in dronken toestand de man geregeld bedreigde. Hij beseft ook dat het op deze manier niet verder kon. De rechtbank vond zijn relaas geloofwaardig en verleent de beklaagde de gunst van de opschorting. Hij moet zich wel laten begeleiden voor zijn psychiatrische problematiek.
 1. Zizou Bergs sluit 2020 af met overtuigende winst in Bratislava: “Nu ook toptennis op kleinere proftoernooien”
  Tennis

  Zizou Bergs sluit 2020 af met overtuigen­de winst in Bratislava: “Nu ook toptennis op kleinere proftoer­nooi­en”

  Zizou Bergs zette zondag een punt achter zijn tennisjaar met overtuigende winst op het 15.000 dollar-toernooi van Bratislava. Een jaar met het exploot op de European Open als absoluut hoogtepunt. Bergs zocht bevestiging van die prestatie op kleinere toernooien en vond die in Slowakije. “Ik speel los en durf te knallen”, zegt Bergs. Met vertrouwen gaat hij straks 2021 in.
 2. Duizenden lichtgevende initiatieven dankzij #ZORGVOORLICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Duizenden lichtgeven­de initiatie­ven dankzij #ZORGVOOR­LICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Sinds de aankondiging van de lockdown, steekt Vlaanderen massaal het licht aan. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor heel veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in!
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door