1. “Kritische noot over wolf wordt niet geduld, dat verontrust me”: burgemeester Maaseik in oog van storm na wolvenaanval
  PREMIUM
  Maaseik

  “Kritische noot over wolf wordt niet geduld, dat verontrust me”: burgemees­ter Maaseik in oog van storm na wolvenaan­val

  Burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) van Maaseik kwam de laatste dagen in een storm terecht nadat hij zijn bezorgdheid over de aanwezige wolf in de stad benadrukte. Hij kreeg kritiek omdat hij opriep ‘voorzichtig te zijn in het bos', nadat een man beweerde te zijn gebeten door een wolf. “Onmogelijk”, zeiden experten. Tollenaere hekelt intussen de slechte communicatie in zijn richting. “En dat vind ik zorgwekkend", zegt hij.
 1. Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app
  PREMIUM
  Hasselt

  Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app

  Na meer dan 2 jaar hard werk lanceert het Hasselts stadsbestuur de eigen ‘Hasselt-app’. Daarmee is de Hasselaar elk uur van de dag gratis verbonden met de stad. De nieuwe app brengt heel wat dienstverlening dichter bij de Hasselaar. Denk daarbij aan een afspraak bij ‘t Scheep, een document of attest aanvragen én betalen bij de lokale handelaars via een digitale portefeuille. “Zo heb je de stad letterlijk in je broekzak”, aldus bevoegde schepen Frank Dewael (Open Vld).
 2. Alleen in Lommel al zoeken 90(!) kinderen naar nieuwe opvang: “Slapeloze nachten, maar vooral voor al die ouders”
  PREMIUM
  Lommel

  Alleen in Lommel al zoeken 90(!) kinderen naar nieuwe opvang: “Slapeloze nachten, maar vooral voor al die ouders”

  Na het sluiten van acht kinderdagverblijven in Limburg slaan de betrokken gemeentes massaal aan het puzzelen. Het zwaartepunt ligt in Lommel waar vier vestigingen sluiten en zo 90 kinderen uit de boot vallen. Een heel team zoekt achter de schermen aan sneltempo naar oplossingen. Aan het roer? Schepen Nancy Bleys (CD&V). “De plots lege verblijven overnemen gaat niet, want de schulden neem je er dan bij", zegt ze.
 1. Vijftal krijgt werkstraffen en celstraffen wegens wapentrafiek
  Genk/Heusden-Zolder

  Vijftal krijgt werkstraf­fen en celstraf­fen wegens wapentra­fiek

  De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag werk- en celstraffen uitgesproken voor vijf mannen die terechtstonden voor wapentrafiek. Zo is een 36-jarige man uit Genk veroordeeld tot een werkstraf van 270 uur en een boete van 4.000 euro. Als de werkstraf niet binnen 12 maanden is uitgevoerd, wacht hem een celstraf van 27 maanden. De man uit Genk had zich in het verleden al bezondigd aan de invoer van wapens vanuit Amerika.
 1. Hasselt investeert 280 miljoen euro in klimaatneutraal stadspatrimonium tegen 2050: “Weg met elk gebouw dat geen beleidsdoel meer vervult of te vervuilend is”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt investeert 280 miljoen euro in klimaatneu­traal stadspatri­mo­ni­um tegen 2050: “Weg met elk gebouw dat geen beleids­doel meer vervult of te vervuilend is”

  Het Hasselts stadsbestuur heeft een duurzame vastgoedstrategie klaar om haar stadspatrimonium volledig klimaatneutraal te maken tegen 2050. Om dat te realiseren, ondergaan 63 stadsgebouwen de komende jaren een energetische renovatie of worden ze verkocht, gedeeld gebruikt of gesloopt. De 197 gebouwen die behouden blijven in het patrimonium, ondergaan nog een herevaluatie.
 1. Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt na Movember in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professio­ne­le scheer­beurt na Movember in Limburg

  Tijdens maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. Heb jij deze maand deelgenomen aan Movember? Dan zal je wel een scheerbeurt kunnen gebruiken. Van Sezou in Kuringen tot Bendotti in Maaseik: bij deze zes barbiers en herenkapsalons laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt in Limburg.
 2. Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehonderd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootouders, maar dan....?”
  PREMIUM
  Limburg

  Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehon­derd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootou­ders, maar dan....?”

  De acht Limburgse crèches van Vzw Rheia en vzw Hera sluiten definitief de deuren. Dat laat de crisismanager weten in een mail aan alle ouders. Meer dan 200 kinderen moeten zo definitief op zoek naar een alternatief. Vanavond bij de crisisvergadering krijgt iedereen uitleg over wat de mogelijke alternatieven zijn. “De vzw mag hier niet zomaar mee wegkomen", vindt Kim Schuurmans, één van de vele bezorgde mama’s.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Gebeten door wolf of toch niet? Man claimt aanval door wild dier, maar onderzoekers reageren sceptisch: “En tóch weet ik wat ik heb gezien”
  PREMIUM
  Maaseik

  Gebeten door wolf of toch niet? Man claimt aanval door wild dier, maar onderzoe­kers reageren sceptisch: “En tóch weet ik wat ik heb gezien”

  “Ik weet wat ik gezien heb, het was een wolf.” Jean-Marie Lobbinger (55) is naar eigen zeggen gebeten door een wolf toen hij een wandeling maakte met zijn hond in Neeroeteren. De man verwittigde de politie, waarna via het Agentschap Natuur en Bos een onderzoek werd opgestart. “Het is hoogst onwaarschijnlijk dat dit een wolvenbeet is", klinkt het daar. Burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) is er zelf echter niet gerust in.
 2. Xplus staat met topacteur stil bij culturele verschillen: “Bij sommigen rolden de tranen over de wangen”
  Lommel

  Xplus staat met topacteur stil bij culturele verschil­len: “Bij sommigen rolden de tranen over de wangen”

  Acteur Aboubakr Bensaïh was aan het begin van de schoolweek een opvallende aanwezige op de middelbare school Xplus in Lommel. Hij kwam er duiding geven bij de film ‘Rebel’, waarin hij de hoofdrol speelt. “De laatste tijd is er veel aandacht gegaan naar culturele tegenstellingen in ons land, die wij als leerkrachten van het levensbeschouwelijk team veel beter willen kaderen”, aldus leerkracht zedenleer Danny Vermeijen.
 1. IN BEELD: Mooi volk op Dag van de Wetenschap
  Hasselt

  IN BEELD: Mooi volk op Dag van de Wetenschap

  Afgelopen zondag vond aan de Universiteit van Hasselt de Dag van de Wetenschap plaats. Vlaams minister Jo Brouns bracht samen met Frank Deboosere en Angelique Van Ombergen (ESA), meter en peter van het event, een bezoekje aan het event. Er vonden verschillende demo’s en experimenten plaats op de wetenschapsmarkt en aan de Science Tower. Zo kon je proefjes doen in de labo’s en was er zelfs een tool waarmee de uitslag van het WK voetbal te voorspellen is. Het was voor het eerst sinds 2019 dat er nog eens een fysieke Dag van de Wetenschap kan doorgaan.