1. Over kasseien, richting kastelen, met een biertje erbij: zes fietsroutes in Limburg die u getrapt moet hebben
    PREMIUM
    Limburg

    Over kasseien, richting kastelen, met een biertje erbij: zes fietsrou­tes in Limburg die u getrapt moet hebben

    Fietsen door de Bomen en Fietsen door het Water kent u inmiddels wel, maar Fietsparadijs Limburg heeft veel meer te bieden dan dat. In onze provincie werden door verschillende specialisten de meest gevarieerde fietsroutes door prachtige natuur ontwikkeld. Wij bundelen voor u zeven van de mooiste routes, zodat u gewapend bent voor een actieve zomer! Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
  2. Gezelschapsspel vormt ode aan Limburgse dorpskermissen: “Kinderen kennis laten maken met tradities”
    Limburg

    Gezel­schaps­spel vormt ode aan Limburgse dorpsker­mis­sen: “Kinderen kennis laten maken met tradities”

    ‘Smoutebollen en kermiskoers. Van Zussen tot As’: zo heet het nieuwe bordspel dat verschillende Limburgse partners officieel lanceren. Het spel zou je weleens een ode kunnen noemen aan de Limburgse dorpskermissen. Het doet namelijk tal van tradities en verhalen uit de doeken. “We willen kinderen bewust maken waarom het zo belangrijk is om die te bewaren voor de toekomst”, klinkt het.
  1. Met de VR-bril op de neus een aspiratiesonde plaatsen: “Veilige manier die zelfvertrouwen van studenten en verpleegkundigen opkrikt”
    PREMIUM
    Genk

    Met de VR-bril op de neus een aspiraties­on­de plaatsen: “Veilige manier die zelfver­trou­wen van studenten en verpleeg­kun­di­gen opkrikt”

    De Limburgse Zorgacademie stuurt haar verpleegkundigen en studenten voortaan naar een virtuele ziekenhuiskamer. Aan de hand van een virtual reality-toepassing leren ze namelijk hoe het aspireren van patiënten met een tracheotomie precies in zijn werk gaat. Bedoeling is om hen zo op een veilige manier voor te bereiden op het echte werk.
  2. RESTOTIP. Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken bij ‘Amigos’
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken bij ‘Amigos’

    Eindelijk kunnen we weer genieten van een vers getapt pintje of een heerlijke cocktail op café of restaurant, en dat vieren ook de Bilzense jeugdvrienden Levon Setrakyan en Ilias Amer. Zij baten samen het gloednieuwe restaurant Amigos uit op het Hasseltse Kolonel Dusartplein. Een nieuwe hotspot waar iedereen welkom is om te genieten van typisch Latijns-Amerikaanse streetfood, én een ultiem vakantiegevoel. Wij proefden alvast met plezier.
  1. Padel boomt, dus plant Genk tegen eind dit jaar over 17 speelterreinen te beschikken: “Sommige liefhebbers zijn zelfs lid van twee clubs”
    PREMIUM
    Genk

    Padel boomt, dus plant Genk tegen eind dit jaar over 17 speelter­rei­nen te beschikken: “Sommige liefheb­bers zijn zelfs lid van twee clubs”

    Tegen het einde van 2021 zal Genk maar liefst zeventien padelterreinen tellen. Dat maakt schepen van Sport Kathleen Parthoens (CD&V) vandaag bekend. Het gaat bijna om een verdubbeling van het aantal velden dat de stad momenteel rijk is. Eén van de clubs die volgende maand alvast op de kar springt, is het Padelleboogske, een tennisclub die na veertig jaar bestaan een andere weg inslaat. Iets waar velen op zaten te wachten, zo blijkt. “Het is echt waanzinnig. (lacht)”
  2. Bepaal mee de nieuwe invulling van Sint-Hubertussite Runkst
    Hasselt

    Bepaal mee de nieuwe invulling van Sint-Hubertussi­te Runkst

    De Sint-Hubertussite in Runkst met de Sint-Hubertuskerk en de pastorijwoning krijgt een nieuwe invulling. De kerk wordt omgetoverd tot een kerkpark en de pastorij wordt uitgebouwd tot een ontmoetingscentrum. Het geheel wordt ingebed in een gloednieuw ontmoetingsplein. “Vrijdag starten we het participatietraject waarmee de Runkstenaar de invulling mee kan bepalen”, aldus schepenen Dymfna Meynen (N-VA) en Laurence Libert (Open Vld).
  1. Noura (33) verwent Hasselaar met plantaardige lunch en zoetigheden bij ‘In ‘t Grün’: “Een droom die eindelijk uitkomt”
    PREMIUM
    Hasselt

    Noura (33) verwent Hasselaar met plantaardi­ge lunch en zoetighe­den bij ‘In ‘t Grün’: “Een droom die eindelijk uitkomt”

    Alle horeca-uitbaters mogen eindelijk weer doen wat ze het liefste doen, en daarbovenop krijgt Hasselt er nog een splinternieuwe zaak bij. In de Ridderstraat opent de Zonhovense Noura Khenfi (33) ‘In ‘t Grün’, waar ze voortaan Hasselaar én passant met haar plantaardige bak- en kookkunsten in de watten legt. “Een plek waar je kan genieten van lokale thee of koffie, verse lunch en gebak, maar waar vooral iedereen welkom is”, aldus Noura.
  1. Meer dan 80% woont graag in Hasselt: “Dorpse gevoel in een sociale stad”
    PREMIUM
    Hasselt

    Meer dan 80% woont graag in Hasselt: “Dorpse gevoel in een sociale stad”

    Ongeveer 8 op 10 Hasselaren is tevreden over de stad en de buurt waar hij of zij woont. Het algemene geluksgevoel ligt zelfs hoger. Dat blijkt uit de cijfers van de Gemeente-Stadsmonitor. De Limburgse hoofdstad scoort beduidend beter dan Genk. “Steden in het buitenland tellen misschien meer inwoners, maar zijn niet zo uitgerust als Hasselt”, zegt gids Gama Putra van ‘I Love Hasselt’ die sinds negen jaar in de stad woont.
  2. 14 pv’s na clash harde kernen KRC Genk en Standard Luik: “Kopschopper zal voor rechtbank verschijnen”
    PREMIUM
    Genk

    14 pv’s na clash harde kernen KRC Genk en Standard Luik: “Kopschop­per zal voor rechtbank verschij­nen”

    De confrontatie tussen de harde kernen van KRC Genk en Standard Luik, in april voor de bekermatch, krijgt nog een gerechtelijk staartje. Een groot deel kon geïdentificeerd worden, wat tot liefst 14 pv’s leidde. Op hallucinante beelden was te zien hoe de Genkse aanhang één Luikse fan te lijf ging. Een man die tegen het hoofd stampte van een Luikenaar krijgt ook een pv en zal voor de rechtbank moeten verschijnen.
  1. Jongemannen stelen 48 Mercedes-emblemen: 14 maanden cel gevorderd
    Hasselt

    Jongeman­nen stelen 48 Mercedes-emblemen: 14 maanden cel gevorderd

    Twee jonge Litouwse mannen riskeren elk veertien maanden cel en een boete van 1.200 voor de diefstal van 48 Mercedes-emblemen. De heren waren actief in Antwerpen en Limburg. Ze hadden het niet zozeer gemunt op de emblemen zelf, maar wel op de afstandssensoren erin. Nadat de verdachten werden betrapt in Beringen, werden ze op 11 januari dit jaar gearresteerd en opgesloten. Aangezien in hun wagen dertig logo’s en bij hen thuis achttien logo’s gevonden werden, werden ze aan de feiten gelinkt. De verdediging vraagt om rekening te houden met de periode dat ze tot dusver reeds vastzaten. Op 29 juni wordt het vonnis uitgesproken.