Een archieffoto van Naya en August in Limburg.
Volledig scherm
Een archieffoto van Naya en August in Limburg. © rv

Wolven Naya en August slaan opnieuw toe: Limburgse gemeenten stellen actieplan ‘wolf’ op en vragen subsidies

Op de grens met Peer en Oudsbergen (de nieuwe gemeente waarin Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode in opgingen) hebben schapenhouders vanochtend weer een dood schaap ontdekt. Dat bevestigen buurtbewoners. Alles wijst in de richting van het wolvenkoppel August en Naya. Net vandaag hebben de Limburgse gemeenten een actieplan ‘wolf’ voorgesteld.

53 reacties

 • Bonnie Van Kempen

  2 jaar geleden
  Peter Janssen, tis door die jachten op everzwijnen dat de wolven verhuisd zijn en nu schapen beginnen aan te vallen ... ze hadden ze beter met rust gelaten. En by the way : ik heb beide wolven gezien een aantal maanden geleden, ja daar waar het vol zat met everzwijnen.
 • Jean Vandepitte

  2 jaar geleden
  Hoe haalt men het toch in zijn hoofd om te weweren, dat ons land geschikt is om wolven te ontvangen ??? Zelfs fazanten overleven niet meer in het bos, wegens teveel wandelaars met loslopende honden.....en voor de bevers is dit hetzelfde verhaal overigens.....
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  @Tony Sponik: hónger zeg je?! Ah, daarom moeten jagers massaal everzwijnen en wild afschieten voor de last die ze veroorzaken en om hun overpopulatie in te dijken, zeker? Dus: meer dan genoeg voedsel/prooien en níemand heeft de wolven zelfs maar gezíen!!@luyten: mijn achtertuin grenst aan de weide waar vorige week schapen werden gepakt, roei de bijen ook maar uit, dan overleeft het mensdom niet.
 • yves luyten

  2 jaar geleden
  Groene extremisten die in de stad hun jointje roken hebben makkelijk praten.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Die dieren gaan uiteindelijk alleen maar afzien. EN hun gedrag aanpassen. De laagste draad op minder dan 20 cm van de grond ? Als er een grashalm tegen komt, staat er geen stroom op. Bij mij toch. Begin maar te maaien in de lente als het gras pijlsnel groeit.
 1. Pijpleidingen van de Maas tot Antwerpen, meerdere huizen mogelijk onteigend: “Best shockerend, maar ook begrijpelijk”
  PREMIUM
  Limburg

  Pijpleidin­gen van de Maas tot Antwerpen, meerdere huizen mogelijk onteigend: “Best shockerend, maar ook begrijpe­lijk”

  De Vlaamse overheid wil tussen de Maas en de Antwerpse haven een gigantische ondergrondse ‘leidingstraat' aanleggen. Zo kunnen massa’s grondstoffen getransporteerd worden ter vervanging van jaarlijks 100.000 vrachtwagens. De leiding start in het Maasland, doorkruist de ganse provincie en loopt onder meerdere huizen door. In Zonhoven, Houthalen-Oost en Ham zouden woningen onteigend moeten worden.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"