Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © RV

Werken aan gasleiding in centrum gisteren van start gegaan

PeerNaar aanleiding van het nieuwbouwproject aan het voormalige café Bascule, voert Fluvius werken uit aan de gasleiding in de Oudestraat, op de ovonde Pol Kip en in de Molenstraat. Die zijn gisteren van start gegaan en worden in drie fasen uitgevoerd.

 1. Zo nipt was het dus: video toont aan hoe Maas flirt met overstroming
  Heppeneert

  Zo nipt was het dus: video toont aan hoe Maas flirt met overstro­ming

  “Het was heel nipt”, klinkt het deze vrijdagmorgen bij verschillende specialisten en burgemeesters uit het Maasland. Dat blijkt niet overdreven. Een filmpje uit Heppeneert, nog altijd één van de dorpjes waar grote bezorgdheden rond zijn, toont aan dat het water vanochtend werkelijk flirtte met overstromen. De video is opgenomen ter hoogte van B&B ‘t Goedhof, waar in normale tijden helemaal geen water te zien is (zie foto onder). Nog steeds is niet alle gevaar geweken. Volgens de Limburgse weerman Ruben Weytjens zit er wat vertraging op het beloofde droge weer doordat de atmosfeer vochtiger blijkt dan voorzien. Mogelijk zullen er vandaag nog bijkomende evacuaties volgen. Een aantal mensen uit Heppeneert moesten reeds uit voorzorg hun woning verlaten.
 2. "Ze zijn hier door het oog van de naald gekropen": premier De Croo onder de indruk aan de Maas
  PREMIUM
  Maaseik

  "Ze zijn hier door het oog van de naald gekropen": premier De Croo onder de indruk aan de Maas

  “Op zulke momenten besef je hoe kwetsbaar wij zijn.” Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) waren onder de indruk van de Maas die in Heppeneert nét niet uit haar oevers trad. Het water sijpelde er wel door de dijkmuren, maar de dijk begaf het niet. De eerste minister maakte een praatje met de aanwezigen. En de bewoners? Die vragen zich vooral af of de dijk niet beschadigd is.