Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Gezinsbond Aalter

Verkoop je oude kinderspullen op de feestelijke tweedehandsbeurs in Grote-Brogel

PeerHeb jij nog veel goede maar gebruikte kinderspullen? Verkoop ze dan op de tweedehandsbeurs. Zo krijgen je oude kinderspullen een nieuw leven en verdien je er nog wat geld mee. Bovendien is het goed voor het milieu, want hoe meer we tweedehands kopen, hoe minder er geproduceerd moet worden.

 1. Agneteninternaat verzamelt 17 kilo aan zwerfvuil
  Peer

  Agnetenin­ter­naat verzamelt 17 kilo aan zwerfvuil

  Naar jaarlijkse gewoonte heeft het Agneteninternaat uit Peer haar steentje bijgedragen voor het milieu. “Na een sensibilisering op het werk, aan de hand van enkele video’s, trokken we er met onze internen op uit. We gingen op pad in de straten van Peer rondom de school om zwerfvuil te verzamelen”, vertelt opvoeder Tom Schouteden. Door het grote enthousiasme kon men maar liefst 17 kilo zwerfvuil bij elkaar rapen. Het toont aan dat zwerfvuil nog steeds een groot probleem blijft in deze samenleving. Dergelijke initiatieven zorgen er gelukkig voor dat de straten er opnieuw proper bij liggen.
 2. “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemeesters op zelfde lijn na overleg
  Limburg

  “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemees­ters op zelfde lijn na overleg

  Deze namiddag vond een online overleg plaats tussen alle Limburgse gemeenten, de gouverneur, het Agentschap Natuur en Bos én het Wolf Fencing Team. Bedoeling was om vooral informatie uit te wisselen, en vragen beantwoord te krijgen. Het idee om een soort reservaat af te rasteren waar de wolven in leven werd ook weer op tafel gegooid, maar duidelijk uitgelegd waarom dat niet haalbaar is. “Belangrijk dat alle burgemeesters dezelfde informatie hebben en communiceren aan hun burgers”, zegt gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA).
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.