De lopers brachten de cheque naar de school.
Volledig scherm
De lopers brachten de cheque naar de school. © RV

Sponsorloop van luchtmachtbasis levert 8.500 euro op voor BuBaO Sint-Elisabeth

Kleine-BrogelIn normale tijden vindt er elk jaar een sponsorloop plaats bij Airbase Kleine-Brogel, waarbij Belgische en Amerikaanse militairen samen lopen met de kinderen van BuBaO Sint-Elisabeth. De organisatie moest het concept dit jaar over een andere boeg gooien. Het werd een 48 uur durend loopevenement dat werd verdeeld in 96 slots van een halfuur.

 1. Bestuurder raakt enkele bomen aan Gruitroderkiezel: brandweer bevrijdt man (44) uit voertuig
  Bree/Pelt

  Bestuurder raakt enkele bomen aan Gruitroder­kie­zel: brandweer bevrijdt man (44) uit voertuig

  Een bestuurder heeft vrijdagavond rond 21 uur de controle over het stuur verloren ter hoogte van de Gruitroderkiezel in Bree. Bijgevolg botste hij met de wagen tegen enkele bomen langs de weg. Uiteindelijk kwam het voertuig tot stilstand op de rijbaan. De brandweer van de zone Noord-Limburg snelde ter plaatse om de 44-jarige man uit Pelt uit het voertuig te bevrijden. Hij liep verwondingen op, maar bevond zich niet in kritieke toestand. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.
 2. Pukkelpop gaat constructies op terrein vanaf maandag afbouwen
  Hasselt

  Pukkelpop gaat construc­ties op terrein vanaf maandag afbouwen

  De organisatie van Pukkelpop was samen met haar medewerkers en enkele vrijwilligers al anderhalve week bezig met de opbouw op de festivalweide in Kiewit bij Hasselt. Zo zijn er al verschillende tenten opgesteld. Nu het muziekfestival officieel niet doorgaat, kan de afbraak beginnen. Maar die start pas maandag. De organisatie neemt eerst even de tijd om de annulering te laten bezinken. “Wij gaan ervoor zorgen dat tegen vrijdag de weide leeg is”, zegt mede-organisator Patrick Breugelmans.