Vorig jaar won deze Sonny Colbrelli de Benelux Tour
Volledig scherm
Vorig jaar won deze Sonny Colbrelli de Benelux Tour © Photo News

Prestigieuze wielerwedstrijd krijgt aankomst in Peer

PeerDe Gemeenteraad buigt zich op woensdag 25 mei over een samenwerking met Golazo voor de organisatie van een ritaankomst in de Benelux Tour. Op die manier is Peer op donderdag 1 september gaststad voor enige UCI World Tour rittenkoers in België en Nederland. Negen jaar na de laatste ‘Nacht van Peer’ komt het professionele wielrennen weer naar Peer.

  1. Bijzondere Limburgse fietservaringen winnen internationale prijs: “We blinken tussen vooruitstrevende projecten van over de hele wereld”
    PREMIUM
    Limburg

    Bijzondere Limburgse fietserva­rin­gen winnen internatio­na­le prijs: “We blinken tussen vooruit­stre­ven­de projecten van over de hele wereld”

    Dat Limburg hét fietsparadijs is, weten ze in Vlaanderen al langer, maar ook internationaal volgt er steeds meer waardering. ‘Cycling Synergy’, het investeringsprogramma voor innovatieve fietsprojecten van Visit Limburg, heeft de Special Jury Award gewonnen op de Landezine International Landscape Awards, kortweg LILA. “Het bevestigt dat Limburg toonaangevend blijft als recreatieve fietsbestemming”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg.