Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. “Hier in Peer zet men bestaande technologie op een enorm innovatieve manier in
Volledig scherm
Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. “Hier in Peer zet men bestaande technologie op een enorm innovatieve manier in © DSS

Posetron eerste bedrijf in België dat ‘Nearly Off Grid’ gaat

Minister van Energie Lydia Peeters en Energieopslagspecialist Posetron lanceerden vandaag als eerste in België het innovatieve concept ‘Nearly Off Grid’, een opslagsysteem met zelflerend algoritme dat in een slimme omgeving met het elektriciteitsnet werkt. Posetron investeert in totaal 130.000 euro in de technologie en zet hierbij een mijlpaal in de energietransitie.

0 reacties

 1. 22 woonheden op locatie voormalig café Bascule: “Culturele waarde blijft behouden”
  Peer

  22 woonheden op locatie voormalig café Bascule: “Culturele waarde blijft behouden”

  Op de locatie waar sinds 1954 het voormalige café Bascule gevestigd was, zal Marchetta Familiebouwers in nauw overleg met de stad Peer 22 wooneenheden bouwen. Omdat het oorspronkelijk pand niet behouden kan worden, wordt het nieuwbouwproject met dezelfde maten heropgebouwd. “Het gebouw heeft, samen met het historisch pand aan de overzijde, een beeldbepalende functie voor Peer”, onderstreept burgemeester Steven Matheï (CD&V).
 2. Sofie (28) richt herhalingscursussen op voor kinderen: “Waar ze leerstof spelenderwijs herhalen en corona even vergeten”
  PREMIUM
  Hasselt/Genk

  Sofie (28) richt herhalings­cur­sus­sen op voor kinderen: “Waar ze leerstof spelender­wijs herhalen en corona even vergeten”

  Terwijl de Vlaamse regering tien miljoen euro zal vrijmaken voor zomerkampen die de leerachterstand bij leerlingen moeten wegwerken, bouwt de Hasseltse Sofie Van Elst (28) verder op haar eigen huiswerkbegeleiding en cursussen die ze nog voor de pandemie uit de grond stampte. Zo volgt een bubbel van tien Hasseltse en Genkse kinderen ook deze paasvakantie aan de Klokkuil in Genk een cursus bij Sofie.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten