Pannenkoeken bij Erperheide voor Rode Neuzen Dag

PeerBij Erperheide in Peer vond dinsdagavond een actie plaats voor Rode Neuzen Dag. Het recreatiepark schenkt 15.000 euro aan de actie omdat het gebruik maakt van jongeren als jobstudent en natuurlijk veel kinderen over de vloer krijgt. 

 1. “Amateurpiloot bromt en vliegt vaak zonder planning”: Limburgs Landschap wil drones weg uit natuurgebieden
  Limburg

  “Amateurpi­loot bromt en vliegt vaak zonder planning”: Limburgs Landschap wil drones weg uit natuurge­bie­den

  De drone is bijzonder populair en dat levert zeker in Limburg veel bijzondere video’s of panoramische foto’s op van prachtige natuurgebieden en landschappen. Maar bij Limburgs Landschap spreken ze over een ernstige verstoring van de natuur en willen ze daar een einde aan maken. “Vuurwerk is één keer per jaar storend, maar drones zijn dat het ganse jaar door", zegt Dirk Ottenburghs van Limburgs Landschap. Er zijn echter wel bepaalde uitzonderingen.
 2. Familielid van ‘man met het hoedje’ riskeert 3 jaar cel voor IS-gerelateerd gedrag
  Houthalen-Helchteren

  Familielid van ‘man met het hoedje’ riskeert 3 jaar cel voor IS-gerela­teerd gedrag

  Vrijdag moest een 33-jarige man uit Houthalen-Helchteren voor de Hasseltse rechter verschijnen om uitleg te geven bij zijn mogelijk deelname aan de activiteiten van terroristische groeperingen Jabhat Al Nusra en IS. De man blijkt familie te zijn van de bewuste ‘man met het hoedje’. Dat was de persoon die zich bij de aanslagen in Zaventem niet opblies, maar wel op de vlucht sloeg.
 1. Vrachtwagen weegt bijna 3 ton (!) te veel
  Hasselt

  Vrachtwa­gen weegt bijna 3 ton (!) te veel

  Afgelopen dinsdagavond merkte de politie Limburg Regio Hoofdstad op de Kuringersteenweg in Hasselt een lichte vrachtwagen met aanhangwagen op waarbij er een vermoeden was van overlading. De combinatie van dit voertuig en de aanhangwagen mocht in totaal maximaal 7.000 kilogram wegen. Tijdens een controle met mobiele weegplaten werd er een overlading van 2.800 kilogram vastgesteld. De nodige processen-verbaal werden opgesteld en de bestuurder kreeg een fikse boete van 2.400 euro.