Het populaire centrum van Peer
Volledig scherm
PREMIUM
Het populaire centrum van Peer © Karolien Coenen

Op huizenjacht in… Peer: “De stad staat hoog aangeschreven op de vastgoedmarkt”

PeerIn Peer zijn ze er zeker van dat Pieter Bruegel de Oude in hun stad geboren is. Zijn buurman kan je vandaag natuurlijk niet meer worden, maar de stad is wel nog steeds in trek op de vastgoedmarkt. Volgens vastgoeddeskundige Jeroen Vaesen van Vastgoed C willen mensen zo dicht mogelijk bij de dorpskern wonen. “En ook de gehuchten zijn enorm in trek.” 

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Ziekenhuis Noorderhart verwelkomt vernieuwde afdeling materniteit: “We wilden de hechting tussen moeder en kind bevorderen”

  Ziekenhuis Noorder­hart verwelkomt vernieuwde afdeling materni­teit: “We wilden de hechting tussen moeder en kind bevorderen”

  Vier koalakamers, co-sleepers voor de pasgeborenen en een volledige make-over. Dat is wat nieuwe ouders mogen verwachten op de vernieuwde afdeling materniteit van Noorderhart. De werken namen anderhalf jaar in beslag en kenden een kostenplaatje van 2,3 miljoen euro. “Met deze vernieuwingen bieden we jonge gezinnen zoveel mogelijk comfort tijdens een van de belangrijkste fases in hun leven”, klinkt het.
  Pelt
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.