Maïsdoolhof Peer
Volledig scherm
PREMIUM
Maïsdoolhof Peer © Mine Dalemans

Ontsnappen in het donker of verdwalen in het maïsdoolhof: vijf tips voor het weekend in Limburg

LimburgNog geen plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Onze redactie zet je op weg met vijf leuke weekendtips in Limburg voor zaterdag 20 en zondag 21 augustus. Op het programma staat een flinke portie sport en avontuur, al kan je ook kiezen voor een gezapig Vesparitje door Tessenderlo.

 1. Zet je kinderen vanaf nu af in de ‘Five & Ride’, primeur voor Peer
  Peer

  Zet je kinderen vanaf nu af in de ‘Five & Ride’, primeur voor Peer

  Op donderdag 8 september is in basisschool de Dommelbrug de Peerse High-Five actie op gang getrapt. De actie ‘Five & Ride’ zet kinderen van de basisscholen aan om meer te voet of met de fiets naar school te komen. Het project voorziet in plaatsen op een kleine afstand van de school, waar ouders hun kind kunnen afzetten. Stapstenen wijzen de kinderen de weg, en onderweg kunnen ze een polsbandje scannen aan een High-Five paal.
 2. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Hasselt al wakker van de Rode Duivels? “Als stad hebben we nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen”
  PREMIUM
  Hasselt

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Hasselt al wakker van de Rode Duivels? “Als stad hebben we nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen”

  Op 21 november start het Wereldkampioenschap Voetbal, maar daar lijkt Hasselt zich nauwelijks van bewust. Zo heeft de Stad Hasselt nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen en gaan ook de Hasseltse ondernemers waaronder drankenhandelaar Prik & Tik in Stevoort en traiteur Quetin een kalme periode tegemoet. “Het lijkt wel alsof niemand het gewend is om het WK Voetbal in de winter te vieren.”